Egyre népszerűbb a Miből Mennyit Egyek

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 03. 26. 10:11

Az elmúlt 8 hónapban több mint 3000 felnőtt csatlakozott az Auchan Alapítvány által támogatott Miből Mennyit Egyek programhoz, hogy egy egészségi állapotfelmérés után heti rendszerességgel kapjanak ingyenes, személyre szabott táplálkozási tanácsot.

A cikk a Trade magazin 2024/4. lapszámában olvasható.

Az online étrendi ajánlásokat bemutató tanácsadó rendszert teljes egészében dietetikus szakemberek építették fel, akik a regisztrációtól kezdve – akár 6 hónapon át – „fogták a csatlakozók kezét”.

– A program sikerét jól mutatja a január végén készült rövid felmérés eredménye: a 3054 válaszadó 84%-a hasznosnak vagy nagyon hasznosnak ítélte meg a személyre szabott étrendi ajánlást, és ugyancsak 84%-uk ajánlaná az oldalt ismerősének, családtagjainak is. Volt olyan csatlakozó, aki a programban kapott tanácsokat követve 15 kg-ot fogyott, és 2-es típusú cukorbetegségét is jól karbantartja – mondta el Antal Emese, dietetikus, szociológus, a Miből Mennyit Egyek program szakmai vezetője.

A regisztrálók közel fele (45%) nem betegség miatt változtatna az életmódján, hanem mert egyszerűen egészségesebben szeretne étkezni, 57%-uk pedig fogyni akar. //

Kapcsolódó cikkeink