Egyre népszerűbb a Miből Mennyit Egyek
Az elmúlt 8 hónapban több mint 3000 felnőtt csatlakozott az Auchan Alapítvány által támogatott Miből Mennyit Egyek programhoz, hogy egy egészségi állapotfelmérés után heti rendszerességgel kapjanak ingyenes, személyre szabott táplálkozási tanácsot.
A cikk a Trade magazin 2024/4. lapszámában olvasható.
Az online étrendi ajánlásokat bemutató tanácsadó rendszert teljes egészében dietetikus szakemberek építették fel, akik a regisztrációtól kezdve – akár 6 hónapon át – „fogták a csatlakozók kezét”.
– A program sikerét jól mutatja a január végén készült rövid felmérés eredménye: a 3054 válaszadó 84%-a hasznosnak vagy nagyon hasznosnak ítélte meg a személyre szabott étrendi ajánlást, és ugyancsak 84%-uk ajánlaná az oldalt ismerősének, családtagjainak is. Volt olyan csatlakozó, aki a programban kapott tanácsokat követve 15 kg-ot fogyott, és 2-es típusú cukorbetegségét is jól karbantartja – mondta el Antal Emese, dietetikus, szociológus, a Miből Mennyit Egyek program szakmai vezetője.
A regisztrálók közel fele (45%) nem betegség miatt változtatna az életmódján, hanem mert egyszerűen egészségesebben szeretne étkezni, 57%-uk pedig fogyni akar. //
Kapcsolódó cikkeink
Segítség az ételérzékenyeknek
Az Auchan Alapítvány jóvoltából a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége háromféle…
Tovább olvasom >Robotizációba és az AI-ba fektet a spanyol Alcampo
A spanyol Alcampo áruházlánc 19,4 millió eurót költött egy teljesen…
Tovább olvasom >Mit mondanak a vásárlók az új kereskedelmi eszközökről?
A Consumer Panel Hungary GfK–YouGov év elején megkérdezte paneltagjait online vásárlási szokásaikról,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >