Egyre népszerűbb a mangalica az Egyesült Államokban
Zsírforradalom – ezt a különös szókapcsolatot használja a Wall Street Journal annak kapcsán, hogy az Egyesült Államokban egyre inkább ráharapnak a disznózsírra, abból is főleg a mangalicáéra: a magyar fajta már gyűjti az amerikai rajongókat.
Odavoltak a szakácsok és a gourmandok a göndör szőrű, zsíros ízű mangalicáért a Prime Meats húsbemutatón, amit Brooklynban, New Yorkban tartottak. A magyar fajta sikeréről a rangos New York-i lap, a Wall Street Journal számolt be, a mangalica első amerikai tenyésztőjét, Heath Putnam-et idézve: "ezzel disznózsír-forradalom kezdődik az országban". A mangalica sikerét már nem először kiáltják ki az Államokban, tavaly márciusban például a The New York Times közölt róla hosszú, lelkendező cikket.
A brooklyni bemutatón, amelyen a város legkiemelkedőbb séfjei is részt vettek, többek közt juharszirupban érlelt mangalicahúst, szárított sertésszeletet és mangalicazsírral készült kekszet szolgáltak fel. Az amerikai mangalicatenyésztő cég, a Wooly Pigs tulajdonosa, a mangalicáért őszintén lelkesedő Heath Putnam szerint a megjelent főszakácsok nagy része tervezi is, hogy felveszi étlapjára a magyar különlegességet. A korábbi hírek alapján úgy sejthetjük: Putnam forradalma egyelőre túlzó kifejezés, de, ha revolúció nem is, evolúció azért megkezdődött a mangalicahús amerikai terjedésében. A hungarikumnak számító zsírsertés lassan, de biztosan hódítja meg az Egyesült Államok éttermeit és az ételkülönlegességek rajongóinak szívét – írja a szabadfold.hu.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A GVH vizsgálatai szerint nem a kiskereskedelem a ludas az áremelkedésekben
Nem a kiskereskedelem a felelős a tej, a tejtermékek és…
Tovább olvasom >Iskolakezdés: átlagosan 50-75 ezer forinttal terveznek a családok
A REGIO JÁTÉK friss felmérése szerint a 2025-ös iskolakezdés átlagosan…
Tovább olvasom >Magyar sertéshús-külkereskedelem: drámai visszaesés az első öt hónapban
Miközben a világ meghatározó sertéshúspiacain – így az Egyesült Államokban,…
Tovább olvasom >