Egyre kelendőbbek a sajátmárkás édességek
A Nielsen legfrissebb kutatási adatai szerint folyamatosan nő a sajátmárkás édességek aránya Európában.
A 18 vizsgált országból 15-ben bővült a saját márkás
termékek aránya, markáns növekedést regisztráltak Nyugat-Európában, de az igazi
nagy áttörés Kelet-KözépEurópában történt.
Leginkább a mogyorós termékek eladása nőtt 4,1 százalékkal,
második helyen 20,8 százalékos részesedéssel a csokoládék állnak, a harmadik
leginkább kedvelt saját márkás édesség 18,7 százalékos részesedéssel a kandírozott
gyümölcs volt.
Magyarországon az értékesített édességek 23 százaléka volt
sajátmárkás termék, a cukorkák között 31,3 százalék volt, a nyalókák között
14,8 százalékos a saját márkák aránya.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >