Egyre fontosabb a pénz az életünkben

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 03. 01. 00:01

Az Ipsos és a Reuters News közvélemény-kutatásában szereplő 23 – a világ GDP-jének 75%-át reprezentáló – ország felnőtt lakosságának kétharmada számára fontosabb a pénz napjainkban, mint korábban.

A több mint 24.000 fős felmérés résztvevőinek 35%-a nem érzi úgy, hogy a pénz fontosabb napjainkban, mint korábban. Azzal az állítással, hogy a pénz a személyes sikerek legfőbb fokmérője, 57% nem ért egyet, 43% viszont igen.
– Azokban az országokban gondolják úgy, hogy a pénz fontosabbá vált az életben, amelyekben a lakosság többsége egyébként is a pénzt tekinti a személyes sikerek fokmérőjének – mondta Komlósi Péter, az Ipsos vezérigazgató-helyettese.
Magyarország mindkét tekintetben a középmezőnyben foglal helyet, a válaszadók  58%-a gondolja úgy hogy a pénz fontosabbá vált az életében, a többség (53 %) azonban nem pénzt tekinti a siker értékmérőjének.
Azok az országok, amelynek polgárai leginkább úgy gondolják, hogy számukra a a pénz napjainkban fontosabb, mint korábban volt: Dél-Korea (84%), Japán (84%), Kína (84%) és India (78).
Azok az országok, melyeknek polgárai legkevésbé gondolják úgy, hogy számukra a pénz fontosabb most, mint régebben: Hollandia (50%), Mexikó (52%), Németország (54%), Nagy-Britannia (56%), Belgium (57%) és Kanada (57%).
Kapcsolódó cikkeink