Egymillió is lehet a késlekedők büntetése

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 09. 23. 12:50

Szeptember végéig adott haladékot a NAV a kereskedőknek, hogy megrendeljék online pénztárgépeiket az engedéllyel rendelkező forgalmazóktól. Aki elmulasztja, azt ugyanúgy büntetik, mintha a nyugtaadási kötelezettségnek nem tenne eleget. Magánszemélyeknek 500 ezer, cégeknek egymillió forint is lehet a bírság. A régi kasszát nem lehet majd a szemétre vetni, hitelesen le kell selejtezni, vagy szakszervizben kell leadni.

penztargep-LSK

Hamarosan kezdődik az onlinekassza-átállás ellenőrzésének második szakasza. A NAV szeptember végétől már azt is vizsgálja, hogy a kereskedő megrendelte-e a pénztárgépet. Ha nem tud felmutatni visszaigazolt megrendelőlapot, azt úgy értékelik, hogy elmulasztotta a nyugtaadási kötelezettségét. Ezért magánszemélyeknél 500 ezer, cégek esetében egymillió forintos bírság szabható ki.

A büntetést egymás után több alkalommal is kiróhatják, sőt ha valaki többszöri figyelmeztetés, bírság hatására sem igazolja, hogy megrendelte a kasszát, annak a boltját is bezárhatják – írja a Vendéglátás magazin. A szakminisztérium felhívja a figyelmet, hogy kizárólag a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapján (http://www.mkeh.gov.hu/) szereplő, engedélyezett kasszák közül válasszanak.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/659-egymillio-is-lehet-a-keslekedok-buntetese

Kapcsolódó cikkeink