Egymilliárdos bevételt hozhatnak a trafikok

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 04. 16. 12:20

Közel egymilliárd forint éves bevételt hozhatnak a trafikok az NDN Zrt.-nek, ha a most koncessziót nyert üzemeltetők is megkezdik működésüket. Az új trafikok többsége faluban nyílik, így 100 ezer forint az éves koncessziós díj. A NAV felhívja a figyelmet, hogy az üzemeltetéshez nem megfelelő a kft. cégforma. Az üzemeltető egyéni vállalkozó, betéti társaság, vagy egyéb gazdasági társaság lehet.

dohanybolt

Hamarosan meghaladhatja a hatezret a vámhatósági engedéllyel rendelkező trafikok száma, ugyanis a negyedik körös trafikpályázat 127 nyertesének április 11-ig kellett aláírni a 20 évre szóló koncessziós szerződést. Mintegy 500 helyen ideiglenesen árulnak dohánytermékeket addig, amíg nem találnak gazdára ezek a koncessziók is – írta a Világgazdaság online.

Elenyésző számban fordul csak elő, hogy a győztes pályázó végül nem köti meg a koncessziós szerződést. Ennek oka általában az, hogy nem sikerül határidőre beszereznie az aláíráshoz szükséges valamennyi dokumentumot, engedélyt – mondta az NDN szóvivője. Légrádi Petra hozzátette, ritkán, de az is előfordul, hogy a trafikosok visszaadnak koncessziós jogot, az új értékesítési rendszer működése azonban folyamatos.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/854-egymilliardos-bevetelt-hozhatnak-a-trafikok

Kapcsolódó cikkeink