Egymillárdos fejlesztés a kacsótai sajtüzemben

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 10. 00:04

Év végére akár százan is dolgozhatnak a három év szünet után, szeptemberben új tulajdonossal újraindult kacsótai sajtüzemben, ahol hatalmas beruházásra került sor.

Kecskés Péter, a Bábelsajt Kft. ügyvezetője elmondta: a Baranya megyei Szentlőrinc mellett fekvő faluban a tervezettnél komolyabb fejlesztést hajtottak végre . "Eredetileg 600 millió forintos beruházást terveztünk. Felét uniós forrásból finanszíroztuk volna, ám az újabb és újabb ötletek miatt a fejlesztés összege eléri az egymilliárdot" – fejtette ki az ügyvezető. Mindez azt is jelentette, hogy a tervezett 50 munkás helyett ma már 90-en dolgoznak az üzemben, jövő tavaszra pedig a 120 főt is elérheti a dolgozói létszám.
A kacsótai sajtüzemben szeleteléssel is foglalkoznak, de fő profiljuk az ömlesztett sajtok előállítása, amelyhez az alapanyagot alapvetően magyar tejüzemekből szerzik be. A kétkezi munkásokat helyből és a környező falvakból toborozzák. Több pécsi élelmiszer-ipari szakembert is foglalkoztatnak, közülük több mint 60 főt pályázati támogatással. Főként belföldre, de a környező országokba is szállítanak, s mivel a tulajdonos libanoni, a közel-keleti piacot is megcélozták – írja az Origo.
Kapcsolódó cikkeink