Egyhónapos vizsgálódás a húsvéti árucikkeknél
Az értékesítési helyek március 12 és április 13 között számíthatnak az élelmiszerbiztonsági ellenőrzésre.
Süth Miklós országos főállatorvos egy múltheti konferencián
elmondta, eredményesek a különböző ünnepekhez kötött célvizsgálatok, melynek
eredményeként évről-évre javul Magyarországon az élelmiszerbiztonsági rendszer.
Az ellenőrzések azt mutatják, hogy a kifogás alá eső termékekből általában egy
származik Magyarországról öt pedig az uniós vagy harmadik országokban
előállított élelmiszer.
Süth Miklós beszélt arról is, hogy az élelmiszerbiztonság megteremtése
tekintetében új helyzetet eredményez az egységes élelmiszerbiztonságért felelős
hatósági szervezet felállítása. Ez megteremti annak lehetőségét, hogy valóban a
szántóföldtől a fogyasztó asztaláig lehessen ellenőrizni az élelmiszerek útját.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Egyre korábban indul a karácsonyi szezon: az ár-érték arány a kulcs
Az idei évben a magyarok 40 százaléka hozta előre a…
Tovább olvasom >Prémium legyen, de fenntartható is – a legifjabb generáció elvárásai
A kiskereskedelmi szereplők kénytelenek lesznek egyre nagyobb figyelmet fordítani fenntarthatósági…
Tovább olvasom >Fél év alatt 100 millió forint felajánlást tettek karitatív célokra a fogyasztók a kötelező visszaváltási rendszer révén
A hat hónapja kezdődött és a mindennapok szerves részévé vált…
Tovább olvasom >