Egyhónapos vizsgálódás a húsvéti árucikkeknél
Az értékesítési helyek március 12 és április 13 között számíthatnak az élelmiszerbiztonsági ellenőrzésre.
Süth Miklós országos főállatorvos egy múltheti konferencián
elmondta, eredményesek a különböző ünnepekhez kötött célvizsgálatok, melynek
eredményeként évről-évre javul Magyarországon az élelmiszerbiztonsági rendszer.
Az ellenőrzések azt mutatják, hogy a kifogás alá eső termékekből általában egy
származik Magyarországról öt pedig az uniós vagy harmadik országokban
előállított élelmiszer.
Süth Miklós beszélt arról is, hogy az élelmiszerbiztonság megteremtése
tekintetében új helyzetet eredményez az egységes élelmiszerbiztonságért felelős
hatósági szervezet felállítása. Ez megteremti annak lehetőségét, hogy valóban a
szántóföldtől a fogyasztó asztaláig lehessen ellenőrizni az élelmiszerek útját.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Szárazság, technológiai verseny és összefogás: beindult a hazai dinnyeszezon
Komoly kihívások közepette indul a 2025-ös magyar dinnyeszezon: a csapadékhiány,…
Tovább olvasom >Romló, de a nemzetgazdasági átlagnál jobb konjunktúra a turizmusban
2025. júniusban a turisztikai cégek 70%-a szolgáltatási árainak növekedéséről számolt…
Tovább olvasom >Áremelkedés, exportcsökkenés, új fogyasztói szokások – így alakult a baromfi- és tojáspiac 2025 első felében
Látványos változások jellemezték 2025 első félévét a hazai baromfi- és…
Tovább olvasom >