Egyhónapos vizsgálódás a húsvéti árucikkeknél
Az értékesítési helyek március 12 és április 13 között számíthatnak az élelmiszerbiztonsági ellenőrzésre.
Süth Miklós országos főállatorvos egy múltheti konferencián
elmondta, eredményesek a különböző ünnepekhez kötött célvizsgálatok, melynek
eredményeként évről-évre javul Magyarországon az élelmiszerbiztonsági rendszer.
Az ellenőrzések azt mutatják, hogy a kifogás alá eső termékekből általában egy
származik Magyarországról öt pedig az uniós vagy harmadik országokban
előállított élelmiszer.
Süth Miklós beszélt arról is, hogy az élelmiszerbiztonság megteremtése
tekintetében új helyzetet eredményez az egységes élelmiszerbiztonságért felelős
hatósági szervezet felállítása. Ez megteremti annak lehetőségét, hogy valóban a
szántóföldtől a fogyasztó asztaláig lehessen ellenőrizni az élelmiszerek útját.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >