Egyesült Királyság: nincs többé minőségmegőrzési idő a friss tej dobozán az Aldiban
A jövőben az Aldi sem jelzi a minőségmegőrzési időt friss tej termékén, ezzel elősegítve az élelmiszerhulladék mennyiségének csökkentését.
Ehelyett a fogyaszthatósági idő kerül feltüntetésre a termékeken, amivel megakadályozható, hogy a tej feleslegesen landoljon a szemétbe.
A változtatás az év végétől él az élelmiszer-pazarlás felszámolásáért küzdő lánc üzleteiben, amelynek célja, hogy 2030-ra 50%-kal csökkentse a működési körében belül előálló élelmiszerhulladék mennyiségét.
A WRAP hulladékcsökkentéssel foglalkozó jótékonysági szervezet szerint évente közel 300.000 tonna tejet dobnak ki a brit háztartások.
Nagy-Britannia negyedik legnagyobb szupermarketje a vásárlókat arra kéri, hogy végezzenek „szagpróbát” annak megállapítására, hogy a (megfelelő körülmények között tárolt) tej fogyasztható-e még.
Az Aldi már mintegy 60 friss gyümölcs- és zöldség – így többek között alma, körte, citrusfélék, burgonya, sárgarépa és hagyma – esetében nem tünteti fel a minőségmegőrzési időt.
Kapcsolódó cikkeink
Csökkenti a borcsomagolás mennyiségét az Aldi az Egyesült Királyságban
Az Aldi brit leányvállalata 2024 végéig megszünteti a saját márkás,…
Tovább olvasom >A legnagyobb értékeinket pazaroljuk el – a Lidl így tesz ellene
Az idei Global Risk Report alapján 2035-re a negyedik legnagyobb…
Tovább olvasom >„Winefluencer” klubot indít a brit Aldi a közösségi médiában
A brit Aldi által elindított „Winefluencer Club” nevű kezdeményezéssel lehetőséget…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >