Egyesült Királyság: nincs többé minőségmegőrzési idő a friss tej dobozán az Aldiban
A jövőben az Aldi sem jelzi a minőségmegőrzési időt friss tej termékén, ezzel elősegítve az élelmiszerhulladék mennyiségének csökkentését.
Ehelyett a fogyaszthatósági idő kerül feltüntetésre a termékeken, amivel megakadályozható, hogy a tej feleslegesen landoljon a szemétbe.
A változtatás az év végétől él az élelmiszer-pazarlás felszámolásáért küzdő lánc üzleteiben, amelynek célja, hogy 2030-ra 50%-kal csökkentse a működési körében belül előálló élelmiszerhulladék mennyiségét.
A WRAP hulladékcsökkentéssel foglalkozó jótékonysági szervezet szerint évente közel 300.000 tonna tejet dobnak ki a brit háztartások.
Nagy-Britannia negyedik legnagyobb szupermarketje a vásárlókat arra kéri, hogy végezzenek „szagpróbát” annak megállapítására, hogy a (megfelelő körülmények között tárolt) tej fogyasztható-e még.
Az Aldi már mintegy 60 friss gyümölcs- és zöldség – így többek között alma, körte, citrusfélék, burgonya, sárgarépa és hagyma – esetében nem tünteti fel a minőségmegőrzési időt.
Kapcsolódó cikkeink
Paradigmaváltás küszöbén az élelmezésben – A Lánchíd Klub szeptemberi ülésének vendége volt: Szöllősi Réka élelmiszer-politikai szakértő
Hátrányból indulunk! Egy globális paradigmaváltás küszöbén állunk! 2030-ig a G20…
Tovább olvasom >Az élelmiszer-pazarlást csökkentő projekt valósult meg Csongrád-Csanád vármegyében
Nemzetközi összefogással valósult meg egy élelmiszer-pazarlást csökkentő projekt Csongrád-Csanád vármegyében,…
Tovább olvasom >A közelségre és fenntarthatóságra fókuszáló új üzleti modellt vezet be a Crai
Az olasz Crai élelmiszer-kiskereskedelmi lánc új üzleti modellt vezetett be,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >