Egyesült Királyság: nincs többé minőségmegőrzési idő a friss tej dobozán az Aldiban
A jövőben az Aldi sem jelzi a minőségmegőrzési időt friss tej termékén, ezzel elősegítve az élelmiszerhulladék mennyiségének csökkentését.
Ehelyett a fogyaszthatósági idő kerül feltüntetésre a termékeken, amivel megakadályozható, hogy a tej feleslegesen landoljon a szemétbe.
A változtatás az év végétől él az élelmiszer-pazarlás felszámolásáért küzdő lánc üzleteiben, amelynek célja, hogy 2030-ra 50%-kal csökkentse a működési körében belül előálló élelmiszerhulladék mennyiségét.
A WRAP hulladékcsökkentéssel foglalkozó jótékonysági szervezet szerint évente közel 300.000 tonna tejet dobnak ki a brit háztartások.
Nagy-Britannia negyedik legnagyobb szupermarketje a vásárlókat arra kéri, hogy végezzenek „szagpróbát” annak megállapítására, hogy a (megfelelő körülmények között tárolt) tej fogyasztható-e még.
Az Aldi már mintegy 60 friss gyümölcs- és zöldség – így többek között alma, körte, citrusfélék, burgonya, sárgarépa és hagyma – esetében nem tünteti fel a minőségmegőrzési időt.
Kapcsolódó cikkeink
A jövő íze, csomagolása, ritmusa – innovációs térkép 2025-re
Új korszak küszöbén áll az FMCG-piac: a globális gazdasági nyomás…
Tovább olvasom >Paradicsommal segít a brit Aldi a rákbeteg fiatalokon
Az Aldi jótékonysági kampányt indít a Teenage Cancer Trust szervezettel…
Tovább olvasom >Virtuális munkatapasztalatot kínál tinédzsereknek a brit Aldi
Az Aldi elindította első virtuális munkatapasztalat-programját, amely a 13 évesnél…
Tovább olvasom >További cikkeink
A lakosság harmada keresi még, hogyan tudna egészségesebben étkezni, és csak minden negyedik magyar táplálkozik tudatosan
Az étkezés nemcsak testünk megfelelő működésének alapja, hanem kritikus szerepe…
Tovább olvasom >Lezajlott az első Fenntartható Csomagolás Fórum
2025. június 4-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre az…
Tovább olvasom >III. Employer Branding Konferencia: A jövő már jelen?
2025. június 3-án a Pasaréti Közösségi Ház adott otthont a…
Tovább olvasom >