Egyelőre nem találkozott extrém esetekkel a Nébih

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 03. 17. 12:30

Egyelőre még nem tárt fel extrém eseteket a március 1-én kezdődött tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés sorozat – mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

fustolt sonka

Pleva György a húsvéti termékekkel kapcsolatban kiemelte: az ország éves tojás fogyasztásának nagyjából az egyötöde erre az időszakra koncentrálódik.

A Nébih igazgatója a sonka előállításáról elmondta, hogy a hatóság a hagyományos magyar és a gyorsérlelésű módszert is elfogadja.

A hagyományos módszer során a sonka hosszú, több héten át tartó pácolással, érleléssel, szárítással, füstöléssel készül és súlyának harmadát is elveszítheti. A húsipar új módszere a gyors pácolás, amikor telenyomják páclével és különböző fűszerkeverékekkel a sonkát, így a hús súlyának egyharmadával megnövelt súlyú terméket is vásárolhatnak a fogyasztók – ismertette a Nébih igazgatója. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink