Egyedülálló kezdeményezés a koraszülött kisbabák megsegítésére

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 09. 11. 11:20

A Pampers Magyarország évek óta egyedülálló módon támogatja a magyarországi koraszülött ellátást azzal, hogy a legtöbb hazai koraszülött intenzív osztály számára térítésmentesen biztosítja az idő előtt született babák ellátásához szükséges speciális pelenkákat. Most bárki segíthet az adományozásban: legújabb kampányuk keretében augusztus 17. és november 13. között minden Rossmann drogériában megvásárolt Pampers termék után a Pampers Magyarország egy Pampers Preemies Protection koraszülött pelenkával támogatja az intenzív kezelést igénylő koraszülött kisbabák kórházi ellátását.

 

Magyarországon minden 11. újszülött a 37. terhességi hét előtt jön világra, vagyis koraszülött. 2019-ben 89 000 kisbaba született, közülük nagyjából 8000 volt koraszülött, akiknek túlnyomó része, csaknem 6000 újszülött csecsemő intenzív koraszülött osztályon (PIC) kezdte meg életét. A gyakran 1-2 kilós, nem ritkán pedig alig pár száz grammos, idő előtt született picik számára rendkívül fontos, hogy olyan pelenkát viseljenek, amely a lehető legkevésbé zavarja orvosi ellátásukat és a fejlődésük szempontjából kiemelten fontos nyugodt alvást. A Pampers Magyarországon egyedülálló módon, térítésmentesen látja el a koraszülött intenzív osztályok nagy részét kereskedelmi forgalomban nem kapható speciális koraszülött pelenkákkal. A koraszülött ellátásban dolgozó szakemberek segítségével kifejlesztett Pampers Preemies Protection pelenkák az akár 800 grammnál is kisebb babák számára is biztonságos és kényelmes védelmet nyújtanak.

A Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Baross utcai részlegének Neonatalis Intenzív Centruma Budapest legnagyobb intenzív koraszülött ellátóhelye, ahová az ország minden pontjáról érkeznek intenzív ellátást igénylő, idő előtt született újszülöttek.

„Az osztályunkon az extrém éretlen (a 24. terhességi héten született) koraszülöttektől egészen a beteg érett újszülöttekig ápolunk kora- és újszülötteket. Kezeltünk már 310 gramm születési súlyú picit is, aki aztán egészségesen mehetett haza.” – idézte fel Szávuly-Szabó Anita főnővér, aki már 34 éve dolgozik az osztályon, 12 éve főnővérként, és nem mellesleg ő maga is ezen a klinikán született. „A nővérek nagyon fontos szerepet töltenek be a NIC /PIC osztályokon. A mi osztályunkon, napi két műszakban, 12 órában látják el a piciket, ami fizikailag, szellemileg és lelkileg is nagy felelősséggel járó feladat.” – fogalmazott.

„Az extrém éretlen koraszülöttek ápolása magában hordozza a speciális ápolási kellékek alkalmazásának szükségességét is. A kereskedelmi forgalomban kapható ápolási kellékek azonban sokszor méretük miatt nem felelnek meg a speciális igénynek. Kifejezetten örömteli, hogy a P&G felvállalta azt a feladatot, hogy a megszokott minőséget megtartva, kis méretű, a legkisebb koraszülöttek igényeihez adaptált pelenkák gyártásával segíti az ápolásukat, a munkánkat. Ez a pelenka olyan egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, mint a teljes felületű nedvszívás, a szivárgás elleni védelem és a mindenhol rögzíthető tépőzár, hogy a pelenka kényelmesen illeszkedhessen. Ezt a „mini speciális” pelenkát a P&G ráadásul ingyenesen biztosítja a legtöbb koraszülött ellátásban részt vevő intenzív osztály számára.”

„Egy nagyvállalatnak nagy súlya van a gazdaság életében, ezért fontos részvállalása a társadalmi ügyekben is.” – mondta Kadlok Nelli, a Rossmann PR menedzsere. – Országos bolthálózatunkkal ezért szívesen csatlakoztunk a Pampers Magyarország koraszülötteket segítő kampányához, hiszen ezzel hozzájárulhatunk az esélyegyenlőség biztosításához társadalmunk legfiatalabb tagjai számára is.”

 

Kapcsolódó cikkeink