Egyedi megoldások a sertésfogyasztás ösztönzéséért
Az elmúlt években növekedett a sertéshús fogyasztás Magyarországon. Ez részben a fogyasztókat célzó kommunikációs kampányoknak is köszönhető, hiszen az Agrármarketing Centrum a Földművelésügyi Minisztérium megbízásából jelenleg is nagyszabású médiakampánnyal ösztönzi a magas vas és vitamin tartalma miatt népszerű sertés húsfélének fogyasztását. A különböző média megjelenések mellett a budapestiek különleges látványelemekkel díszített buszmegállókkal is találkozhattak május első felében a Széll Kálmán téren, második felében pedig az Allee bevásárlóközpontnál.
Az ágazat támogatására az utóbbi években számos intézkedés történt a gazdák és a kormányzat közös erőfeszítésével. 2017-ben a sertéságazat kibocsátása a mezőgazdasági kibocsátás 9,4 százaléka, 239,5 milliárd forint lett (KSH), köszönhetően az egy év alatt megfigyelhető 9,2 százalékos emelkedésnek. A Kormány 2016. január 1-től 5%-ra mérsékelte a sertés tőkehús ÁFÁ-ját, amely mérföldkövet jelent a feketegazdaság felszámolásában és a vásárlói tudatosság, fogyasztásösztönzés elősegítésében. A sikerhez hozzájárul az is, hogy hazánkban a magas minőségű, GMO-mentes termékek előállításánál az EU állatjóléti előírásainál szigorúbb kritériumokat kell teljesíteni.
Kapcsolódó cikkeink
Emelkedett a baromfi- és a sertésvágások száma 2024-ben
A magyarországi vágóhidakon 84,8 ezer darab szarvasmarhát vágtak le 2024-ben,…
Tovább olvasom >Magyar sertéshúsból készült ételek kerüljenek az ünnepi asztalra!
Nem csak a halas ételek kerülnek középpontba az ünnepi időszakban,…
Tovább olvasom >Állatfeldolgozás 2024-ben: Növekvő sertés- és baromfivágások, csökkenő szarvasmarha- és juhfeldolgozás
2024 első három negyedévében vegyes eredményeket mutattak a magyar vágóhidakon…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >