Egyedi innováció a Família tésztákban

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 11. 04. 11:44

A Famíliatészta Kft. idén ősztő la Vitale termékcsaládba tartozó, két új fejlesztésű tésztát hozott forgalomba: a teljes kiőrlésű, valamint a hazai kínálatban egyedinek számító, kalciummal és D-vitaminnal dúsított tésztákat. A hazai tésztapiacon jelenleg az egyik legszélesebb portfolióval rendelkező szervezet a közétkeztetésben a kezdetektől jelen van és termékfejlesztései során – amelyben a Mintamenza orvos csoportja is részt vesz – kiemelten fontosnak tartja a magyar lakosság egészségi állapotának javítását. Ehhez legújabb termékeivel is szeretne hozzájárulni.

familia_tesztaA Famíliatészta Kft. 2013-as árbevétele 676,7 millió forint volt, amelynek 60%-a a hazai, a fennmaradó 40%-a pedig elsősorban a romániai és szlovákiai eladásokból származott; 2014. első félévi árbevétele 303 millió forint volt.

A Famíliatészta Kft. számára a fogyasztói igényeknek való megfelelés a legfontosabb, ezért mindig e szemponthoz igazítva fejleszti termékeit. Száraztésztáit 100%-ban magyar, ellenőrzött alapanyagokkal, tésztaliszttel és friss tojással, mesterséges adalékanyagok és tartósítószerek nélkül állítja elő. Idén ősztől a cég a Vitale termékcsaládba tartozó, két új fejlesztésű tésztát hozott forgalomba: a teljes kiőrlésű valamint a hazai kínálatban egyedinek számítókalciummal és D-vitaminnal dúsított tésztákat. Mindkét új terméket a Mintamenza program célkitűzése és hitvallása inspirálta.

A gabonafélék az egészséges táplálkozás alapvető részét képezik, az úgynevezett „táplálékpiramis” legnagyobb hányadát teszik ki. A Vitale Teljes kiőrlésű száraztészta tojás nélkül, 100%-ban teljes kiőrlésű lisztből készül – ez utóbbi azt jelenti, hogy a magbéllel együtt a maghéjat és a csírát is megőrlik, ezáltal vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban rendkívül gazdag lisztet kapnak.A gabona héjrészében található rostok magukba szívják a nedvességet a gyomorban, ami lassabban ürül ki, így az éhségérzet is sokkal később tér vissza, mint a finomított gabonafélék esetében. A rostok vízmegkötő tulajdonsága ugyan magában hordozza a jelentős folyadékpótlás szükségességét, de mellette elősegítik vagy éppen helyreállítják a helyes bélműködést, illetve a bélflórát is egyensúlyban tartják. Ezen túl a teljes kiőrlésű termékekben sokkal több E-vitamin, B-vitamin, kálium, kalcium, magnézium és foszfor található, mint a hagyományos társaikban.

A Vitale Kalciummal és D-vitaminnal dúsított száraztészta 4 tojás hozzáadásával készül.Vitaminokkal és ásványi anyagokkal látja el a szervezetet, hozzájárul az egészséges fogazat megőrzéséhez, az izmok megfelelő működéséhez, valamint D3-vitamin tartalmának köszönhetően segíti a kalcium felszívódását a bélből és biztosítja a csontokba történő beépülését. Kisgyermekeknél 1 adag (5 dkg) kalciummal és D-vitaminnal dúsított tészta elfogyasztása 150 mg kalcium és 0,75 μg (mikrogramm) D3-vitamin bevitelét jelenti, amely a napi szükséglet közel 20%-át fedezi. Felnőttek esetében 1 adag (10 dkg) tészta a napi szükséglet közel 30%-át biztosítja.

A vállalat a közétkeztetésben a kezdetektől jelen van, több mint egy éve a Mintamenza program tagja. A termékfejlesztések során – amelyben a Mintamenza orvos csoportja is részt vesz – kiemelten fontosnak tartja a magyar lakosság egészségi állapotának javítását, amelyhez új termékeivel is szeretne hozzájárulni.

„Kiegyensúlyozott táplálkozás esetén a kalciumszükséglet 75%-át tej és tejtermékek fogyasztásával fedezzük, 25%-át egyéb forrásból. Erre remek lehetőséget nyújt a Mintamenza program ajánlásával kifejlesztett kalciummal és D-vitaminnal dúsított Família tészta termékek megjelenése a kereskedelemben” – mondta Dr. Maráczi Gabriella főorvos, a Mintamenza csapat tagja.

Az International Pasta Organisation (IPO, Nemzetközi Tészta Szervezet)adatai alapján 2009-2012 között Magyarország a tésztafogyasztás mennyiségét tekintve mindig az első 15, legtöbbet fogyasztó ország között szerepelt.A legutóbbi IPO felmérés alapján (2012) egy magyar ember átlagosan 7,5 kg száraztésztát fogyaszt el évente, ami az országos fogyasztást tekintve közel 74 000 tonnát jelent.Hazánkban az elmúlt években, ahogy a tésztafogyasztás nőtt, úgy a tésztafogyasztási szokások is nagymértékben változtak. Régen inkább a fizikai munkát végző emberek körében volt népszerű a tészta – főleg magas tápértéke miatt –, azonban ma már egyre többen próbálnak tudatosan és egészségesen táplálkozni, amelyhez elérhetővé váltak a megfelelő tápanyagtartalmú tészták.

A tésztapiacon jelenleg az egyik legszélesebb portfolióval az innovatív, magyar tulajdonú, mezőberényi vállalat rendelkezik. A Famíliatészta Kft. 2013-as árbevétele 676,7 millió forint volt, amelynek 60%-a a hazai, a fennmaradó 40%-a pedig elsősorban a romániai és szlovákiai eladásokból származott; 2014. első félévi árbevétele 303 millió forint volt. Jövőre további fejlesztéseket terveznek, elsősorban a termékportfolió bővítése területén.

Kapcsolódó cikkeink