Egyedi használt sütőolaj-gyűjtő rendszert vezet be az osztrák INTERSPAR

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 01. 27. 09:59

Ausztria 40 INTERSPAR hipermarketében kerülnek kihelyezésre használt sütőolajgyűjtő berendezések.

A kezdeményezéshez a SPAR Austria az E&P UCO-Recyclinggal lépett együttműködésre, segítve az egyébként a lefolyóba és a csatornába kerülő használt olaj újrahasznosítását. A begyűjtést megkönnyítendő a vásárlók az INTERSPAR üzletekben ingyenesen kaphatnak egyliteres, többször használható flakonokat, amelyeket teli állapotban, jól lezár a vásárlók az üzletekben található UCO berendezésbe üríthetnek. A vásárlók literenként 10 centes kupont kapnak, amelyet az üzletben levásárolhatnak.

Az összegyűjtött használt olaj szűrés után az automatában tárolódik és végül biodízel készül belőle. Ez a biodízel CO2-semleges és kevésbé szennyezi a levegőt, használata kisebb üvegház-hatással jár mint a gázolajé.

A fenntarthatóság az INTERSPAR Austria vállalati filozófiájának szerves része. Ezért is örülök annyira az UCO-val való szoros együttműködésnek és az új gyűjtőautomaták kihelyezésének, hiszen így a vásárlóknak a könyezeti hatásuk csökkentésére mutathatnunk egy újabb lehetőséget” – mondta el Johannes Holzleitner, az INTERSPAR Austria ügyvezető igazgatója.

SPAR

Kapcsolódó cikkeink