Egy villányi Villány
Villányi Falatok néven új ételkülönlegességet vezetnek be a Villány-Siklósi Borút szolgáltatói – tudtuk meg a villanyiborvidek.hu-ról. Egy, a Mandula Étterem és Bor Bárban október végén tartott kreatív konyhai workshop keretében mutatták be a Villányi borvidék új gasztronómiai fejlesztését, amely nevének szó szerint is megfelelő specialitás, ugyanis legyen akár előétel, borkorcsolya, akár desszert a kínált falat, mindig egy villára „tálalva” kerül a vendég elé. Ám hogy végül milyen étel kerül az asztalra, azt az egyes vendéglátóhely konyhafőnökének személyes ízlésére és kreativitására bízták az ötletgazdák. A borvidéki vendéglátásban a borok mellett mind nagyobb hangsúlyt kap a gasztronómia, és a tudatos borfogyasztók rendszerint nyitottak és kíváncsiak a hely ízeire. A híradás szerint a helyi alapanyagok használatát szorgalmazó „villányi falatok” bevezetésével játékos, egyértelműen a Villányi borvidékhez, főként a pincegazdákhoz, vendéglátókhoz köthető, kreatív helyi termék jön létre. Az újdonságot november közepétől kínálják a borvidék éttermeiben és pincészeteiben.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >A MOL Campus mindkét étterme, a Virtu és a Zazie is Michelin ajánlást kapott
Mindössze egy évvel a megnyitásukat követően a MOL Campus mindkét…
Tovább olvasom >