Egy villányi Villány
Villányi Falatok néven új ételkülönlegességet vezetnek be a Villány-Siklósi Borút szolgáltatói – tudtuk meg a villanyiborvidek.hu-ról. Egy, a Mandula Étterem és Bor Bárban október végén tartott kreatív konyhai workshop keretében mutatták be a Villányi borvidék új gasztronómiai fejlesztését, amely nevének szó szerint is megfelelő specialitás, ugyanis legyen akár előétel, borkorcsolya, akár desszert a kínált falat, mindig egy villára „tálalva” kerül a vendég elé. Ám hogy végül milyen étel kerül az asztalra, azt az egyes vendéglátóhely konyhafőnökének személyes ízlésére és kreativitására bízták az ötletgazdák. A borvidéki vendéglátásban a borok mellett mind nagyobb hangsúlyt kap a gasztronómia, és a tudatos borfogyasztók rendszerint nyitottak és kíváncsiak a hely ízeire. A híradás szerint a helyi alapanyagok használatát szorgalmazó „villányi falatok” bevezetésével játékos, egyértelműen a Villányi borvidékhez, főként a pincegazdákhoz, vendéglátókhoz köthető, kreatív helyi termék jön létre. Az újdonságot november közepétől kínálják a borvidék éttermeiben és pincészeteiben.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB oldalán találtuk, és persze…
Tovább olvasom >