Egy pohárnyi törődés: védd a környezetet SodaStream szódagéppel

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 03. 18. 11:05

A víz fontos szerepet tölt be az életünkben. Testünk több mint felét víz alkotja, a Föld felületének 71 százalékát víz borítja, két-három napnál tovább nem bírjuk nélküle, de nélkülözhetetlen az iparban, a mezőgazdaságban és a háztartásokban is. Éppen ezért kiemelt szerepünk van a környezet védelmében, és ezáltal a Föld vízkészletének megóvásában. Hajlamosak vagyunk ugyanis természetesnek venni, hogy mindig rendelkezésünkre áll elegendő mennyiségű és minőségű ivóvíz és gyakran nem becsüljük meg eléggé, pazaroljuk, vagy szennyezzük. A március 22-i víz világnapja felhívja figyelmünket a víz fontosságára, valamint arra, hogy környezettudatos magatartással sokat tehetünk a környezetünk és a rendelkezésre álló ivóvíz minőségének megóvásában, vagy akár javításában.

SodaStreamNéha egészen aprónak tűnő megoldásokkal is nagy dolgokat tehetünk. Ha például a palackozott üdítők vásárlása helyett SodaStream szódagépet használunk a frissítő elkészítéséhez, a családdal éves szinten több mint 2500 PET flakonnal kevesebb hulladékot termelhetünk. Emellett a műanyag palackok gyártásával és szállításával járó környezetszennyezéstől is megóvjuk a környezetünket. A szódagépekkel a kiváló minőségű csapvízből friss, gyöngyöző szódát készíthetünk, vagy a több mint negyven féle ízletes szörp segítségével kedvenc üdítőnket otthon, egy pillanat alatt előállíthatjuk. Így nem kell a műanyag flakonok cipelésével, tárolásával bajlódnunk, és attól sem kell félnünk, hogy frissítő nélkül maradunk. Egy eredeti SodaStream patronnal ugyanis az ital erősségétől függően akár 60-80 liter szódát is készíthetünk, a kiürült SodaStream szénsavpatront pedig a közel 450 cserepont bármelyikén telire válthatjuk.

A világ legnagyobb műanyag-hulladékszigetei a Csendes-óceánban úsznak, a tengerbe dobott hulladékok, műanyag kupakok és PET palackok pedig visszafordíthatatlan károkat okoznak a környezetben és az élővilágban. A SodaStream szódagépek közül mindenki megtalálhatja a kedvencét, így, miközben az üdítőnket készítjük, észrevétlenül óvjuk a környezetünket.

Kapcsolódó cikkeink