Egy parti sörpingpong?

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 27. 08:00

Valahogy így képzelhették el a nagy sikert azok, akik a sörözői vendégekben élő homo ludenst próbálták megcélozni az elmúlt évszázadok során a nagyobb fogyasztás érdekében – a sörpingpong, angolul beer pong, lassan kultikus kocsmai szórakozássá válik az USA-ban.A játék minden bizonnyal valamiféle kollégiumi mulatságként indulhatott hódító útjára, és minden benne van, amit egy kissé kapatos, vagy legalábbis játékos kedvű társaság élvezhet a sörözőben: sör, vetélkedés, változatosság, „férfias küzdelem”. A beer pong szabályai rendkívül egyszerűek, az asztal két végében egy-egy játékos vagy csapat háromszög formában felállít legalább 10 sörrel töltött poharat, amit ki kell innia, ha a másik csapat pingponglabdáját a pohárba juttatta.

Hogy ez ostobának tűnő sport? Csak addig, amíg meg nem tudjuk, hogy a világ leggazdagabb országában iparágak épülnek rá, és szponzorok dollármilliókat ölnek bele, többet, mint a dartsba és a bowlingba összesen. Az amerikaiak speciális asztalokat gyártanak a beer pong meccsekhez, folyik a sör a kocsmákban és a strandokon szervezett, vagy éppen városi és országos bajnokságokon.
A tévében pedig celebek sörpingpongoznak, de Hollywoodban már tinivígjátékot is készítettek a témában. És ha valaki kíváncsi igazán profi dobásokra is, megnézhet belőlük néhányat a www.youtube.com/watch?v=UWS0-uYCUWU címen.

Kapcsolódó cikkeink