Egy ország kóstolt: a Zsindelyes az élbolyban

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 05. 21. 11:50

Megrendezték a Vidékfejlesztési Minisztérium által szervezett Országos Pálinkakóstolót, aminek díjazottjai a Pálinkakiválóságok Könyvébe is bekerültek.

zsindelyes

A Magyarországon működő kereskedelmi pálinkafőzdék kétharmada nevezte be a termékét a megmérettetésre. A szakmai zsűri ebből 50 főzde 83 pálinkáját díjazta, melyek mindegyikéről egy rövid ismertetőt készítettek a Pálinkakiválóságok Könyvébe. A díjakat Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter adta át.

A Zsindelyes Pálinkafőzde folytatja idei díjesőjét, termékei 100%-os eredményességgel szerepeltek, háromból három csillagos pálinka lett. Fehér Csaba, a főzde pálinkamestere a következőket mondta el a szerepeltetett termékekről: „Három olyan terméket neveztünk be, melyek nagyon fontos szerepet játszanak a főzde életében – az eredetvédett szabolcsi alma és az újfehértói meggy, amely idén 50 éve már, hogy kinemesítésre került, illetve annak ágyazott változata, az újfehértói fürtös ágyas meggy, ami ezzel már 19-szeres elismeréssel büszkélkedhet. Mindhárom termékünk 2013-as főzésű, vagyis jelenleg is ezeket találja meg a vásárló a boltok polcain és a vendéglátóhelyeken, így szeretnénk mindenkit arra buzdítani, hogy kóstolja meg a Zsindelyes újdonsült érmeseket és ünnepelje a magyar pálinka értékeit.”

Kapcsolódó cikkeink