Egy magyar élelmiszer a világ legjobbjai közé került

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 08. 25. 12:11

Magyar élelmiszerek arattak nagy sikereket a világ egyik legrangosabb gasztronómiai versenyén, a Great Taste Awards-on. Az idei eseményen több mint 15 ezer élelmiszert tesztelt a zsűri, amely séfekből, ételkritikusokból és gasztro bloggerekből álló független szakértőkből állt.

Kevés öröm jut manapság a méhészeknek

A Virágbéke Méz Manufaktúra ismét büszkén ünnepelheti a sikert, miután tavalyi díjai után idén is duplázni tudott a versenyen. 2022-ben a gesztenyeméz és a Hortobágyi BIO vadvirágméz hozott nekik díjat, míg idén a hársméz két csillagot és a málnavirágméz egy csillagot kapott.

A Virágbéke hársméze jellegzetes virágos zamatú desszertmézként említhető. Ezt a mézet gyulladáscsökkentő és nyugtató hatásáról ismerik. Gyönyörű sárga színe és vonzó textúrája mellett jellegzetes illata és összetett, karakteres íze van.

A málnavirágméz pedig egy különleges fajtaméz, mely a málnabokrok virágairól gyűjtött méz. A méz színe és íze egyedülálló, és leginkább desszertekhez ajánlott.

A mézeken kívül egy magyar gin is elnyerte a zsűri elismerését idén. A magyar méz sikerei ugyanakkor ráirányítják a figyelmet a hazai méhészek nehézségeire. A Virágbéke Méz Manufaktúra is példája annak, hogy a méztermelők komoly erőfeszítéseket tesznek az autentikus termékek létrehozása érdekében.

Azonban a mézpiac helyzete nem mindig rózsás. Sok magyar méhész kihívásokkal szembesül, és a termelési költségek gyakran meghaladják a bevételt. Ennek ellenére az ő elhivatottságuk és elkötelezettségük hozzájárul a minőségi magyar méz piacának fenntartásához és fejlődéséhez.

Kapcsolódó cikkeink