Egy hónap alatt egy százalékkal nőttek az árak
2007. januárhoz viszonyítva 7,1%-kal kell többet fizetnünk a boltokban – derül ki a KSH legújabb felméréséből.Januárban az élelmiszerek
árai 1,9%-kal emelkedtek, az idényáras
élelmiszerek, azaz a burgonya, friss zöldség,
gyümölcs 5,0%, az étolaj 3,9%,a szalámi,
szárazkolbász, sonka 3,3%, a péksütemények
és a sajt 2,6-2,6% százalékkal kerül többe
mint egy hónappal ezelőtt.
Az idényáras élelmiszerek
nélkül számítva az élelmiszerek árai
az előző hónaphoz képest 1,6%-kal drágultak.
Átlag feletti áremelkedés volt megfigyelhető a
szeszes italok, dohányáruk, valamint a szolgáltatások
(1,7-1,7%) esetében. A ruházkodási cikkek
esetében 4,5 százalékos árcsökkenés
következett be.
12 hónap alatt, 2007. januárhoz
viszonyítva, az élelmiszerek árai az átlagosnál
nagyobb mértékben, 12,6%-kal emelkedtek. Ezen belül
jelentősen drágult a liszt 54,2, az étolaj 44,8, a
száraztészta 25,0, a péksütemények
24,7, a kenyér 22,6, a tojás 21,3, a tej 20,7, valamint
az idényáras élelmiszerek 18,3 százalékkal.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Magyarországon évente mintegy kétmillió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik
Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára…
Tovább olvasom >„Kukába az élelmiszerpazarlással” – plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja
A Fenntarthatósági Témahét alkalmából „Kukába az élelmiszerpazarlással” címmel indít plakáttervező…
Tovább olvasom >Nem biztos, hogy a papírcsomagolás a legjobb
A csomagolások környezeti hatásai egyre nagyobb figyelmet kapnak a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >