Egy hét múlva elvész a kasszatámogatás

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 04. 23. 12:40

Április 30-ig már csak egy hetük maradt online pénztárgépeik beüzemeltetésére azoknak a kereskedőknek, akiknek még járna az állami támogatás. A Patkós-Cassa ügyfelei, vagy a visszavont engedélyű SAM4S, illetve S&E kasszákat rendelők új pénztárgépre leadott megrendelésdömpingjét a gyártók nem tudták kielégíteni az elmúlt két hónapban. Így több tízezren eleshetnek az állami támogatástól, mivel nincs elég pénztárgép a piacon.

penztargep-jo

Több tízezer kereskedő eshet el az állami támogatástól április 30. után. A visszavont engedélyű pénztárgépeket forgalmazó Alt Cash és Japán Cash, illetve az eltűnt Patkós Cassa Kft. ügyfeleinek – összesen mintegy 80 ezer vállalkozásnak – a kormány meghosszabbította az üzembe helyezési határidőt egészen 2014. április 30-ig. Addig már csak egy hét van hátra, és piaci információk szerint több tízezer kereskedőnek nem tudják határidőre leszállítani a forgalmazók a megrendelt kasszát, így ők elesnek az állami támogatástól. Több forgalmazó a megrendelt kassza helyett alternatív, azonnal rendelkezésre álló pénztárgép leszállítását ajánlotta fel a kereskedőknek, hogy tartani tudják a hó végi záró időpontot.

A szállítást az nehezíti, hogy a gyártókat váratlanul érte az újabb megrendeléshullám, így nem tudták kielégíteni a hirtelen megnövekedett igényeket.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/859-egy-het-mulva-elvesz-a-kasszatamogatas

Kapcsolódó cikkeink