Egy erőteljesnek ígérkező magyar burger-franchise

Szerző: Trademagazin Dátum: 2019. 05. 24. 09:37

Újabb éttermet nyitott a franchise rendszerben működő Zing, mégpedig Budapest turisták szempontjából is forgalmas csomópontján, az Oktogonon.

Processed with VSCO with a6 preset

A nyolcadik étterem nem csak a lokáció miatt izgalmas, hanem a tulajdonos személye miatt is. Hangyási Tamás a Mc’Donalds gyakornokaként indította karrierjét, majd végigjárta a ranglétrát többek között a világhírű Hamburger Egyetemen gyarapítva tudását és végül a csúcson fejezte be. Hosszú évek után, öt éve szakított az amerikai gyorsétteremlánccal, de a szektortól nem tudott eltávolodni, segített kidolgozni a Zing Burger franchise filozófiáját, majd úgy döntött, ő nyitja meg az első franchise üzletet.

Hat éve truckként indult hódító útjára a Zing Burger és hamar növekedésnek indult, köszönhetően többek között az akkori hamburgerpiacon kevésbé jellemző minőségi, magyar alapanyaghasználatnak.
A vállalkozás elmúlt időszaka is arról tanúskodik, hogy nem állt meg a fejlődés: 2018. végén két éttermet nyitottak, októberben a Shopmark üzletházban majd decemberben a Nyugati Pályaudvarnál. Az új oktogoni étteremmel 8 darabra duzzadt a főváros harmadik legnagyobb hamburgeres láncának üzletszáma.

A Zing csoport a tavaly elért 1,5 milliárddal megközelítette, de idén várhatóan már át is lépi a 2 milliárdos nettó árbevételt. Az eladott hamburgerek mennyisége is nőni fog idén: a tavalyi 800 ezerhez képest várhatóan eléri, és meg is haladja az 1 milliós állomhatárt.

A jövőben sem áll meg a sikersztori, éves szinten 2-3 új étterem megnyitásával számolnak, az elsőszámú cél pedig az, hogy országosan is jelen tudjanak lenni a piacon. Ezt követően a nemzetközi terjeszkedésen lesz a hangsúly.

Kapcsolódó cikkeink