Egy 2 Michelin-csillagos spanyol étterem csodái
Megjelent a 2014-es Spanyolország-Portugália Michelin-kalauz, ami nemcsak a spanyol gasztronómiának a világban betöltött szerepe (és az erről írt számos cikkünk) miatt érdekes, hanem mert láthatóan az Ibériai-félszigeten értelmezték először újra az élelmiszeripar és a gasztronómia speciális kapcsolatát, és az abban rejlő szinergiákat. (A témával decemberi számunkban a barcelonai Alimentaria szakkiállítás kapcsán részletesen is foglalkozunk).
Az általunk leggyakrabban emlegetett nagy nevek közül a Roca testvérek és Arzak étterme újra megkapta a 3 csillagot (rajtuk kívül még öten), a sokáig csak híres bátyja mellett dolgozó, és emiatt még mindig meglehetősen alulértékelt Albert Adria 41°/Tickets nevű
étterme pedig első Michelin csillagját. A két szomszéd országban összesen 8 három-, 19 két- és 144 egycsillagos üzlet várja a vendégeket.
Egy kétcsillagos étterem-csodát mi is be tudunk mutatni; a már említett szakkiállítás sajtótájékoztatójának vendégeit a gironai Les Cols étterembe vitték el a szervezők – ennek épületéről, letisztult tereiről és ételiről mutatunk most be néhány fotót.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Mit neveznek összefogásnak?
Nagyon szép szakmai összefogás példája volt, amit az idei dunai…
Tovább olvasom >Nagy Márton: a magyarországi turizmus hasít
A magyarországi turizmus hasít, Ferihegy Európa leggyorsabban bővülő repülőtere –…
Tovább olvasom >20 éves a TV Paprika – A nap videója
Abban, hogy bátrabbak és kísérletezőbbek vagyunk a konyhában, mint két…
Tovább olvasom >