Egy 2 Michelin-csillagos spanyol étterem csodái
Megjelent a 2014-es Spanyolország-Portugália Michelin-kalauz, ami nemcsak a spanyol gasztronómiának a világban betöltött szerepe (és az erről írt számos cikkünk) miatt érdekes, hanem mert láthatóan az Ibériai-félszigeten értelmezték először újra az élelmiszeripar és a gasztronómia speciális kapcsolatát, és az abban rejlő szinergiákat. (A témával decemberi számunkban a barcelonai Alimentaria szakkiállítás kapcsán részletesen is foglalkozunk).
Az általunk leggyakrabban emlegetett nagy nevek közül a Roca testvérek és Arzak étterme újra megkapta a 3 csillagot (rajtuk kívül még öten), a sokáig csak híres bátyja mellett dolgozó, és emiatt még mindig meglehetősen alulértékelt Albert Adria 41°/Tickets nevű
étterme pedig első Michelin csillagját. A két szomszéd országban összesen 8 három-, 19 két- és 144 egycsillagos üzlet várja a vendégeket.
Egy kétcsillagos étterem-csodát mi is be tudunk mutatni; a már említett szakkiállítás sajtótájékoztatójának vendégeit a gironai Les Cols étterembe vitték el a szervezők – ennek épületéről, letisztult tereiről és ételiről mutatunk most be néhány fotót.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >