Egészségesen növekszik a funkcionális élelmiszerek piaca
A fogyasztók egyre szkeptikusabbak az ételek valós hatásával kapcsolatban.
Piackutatási adatok szerint az
amerikai, nyugat-európai és ázsiai funkcionális
élelmiszerpiac mai értéke meghaladja a 72
milliárd amerikai dollárt, de az összeg 2012-ig
évente 5,7 százalékkal nő majd. Az ázsiai
ígérkezik a leginkább fejlődő piacnak, de az
előrejelzés szerint az amerikai és nyugat-európai
piacokon is folytatódik a keresletnövekedés.
A felmérés arra is
felhívja a figyelmet, hogy a gyártóknak egyre
növekvő fogyasztói bizalomvesztéssel kell
szembenézniük. A vásárlók gyakran
úgy gondolják a funkcionális élelmiszerre
utaló csomagolás csak arra jó, hogy a korábban
olcsón árult jó minőségű terméket
prémium áron értékesítse a cég.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >