Egészségesen növekszik a funkcionális élelmiszerek piaca
A fogyasztók egyre szkeptikusabbak az ételek valós hatásával kapcsolatban.
Piackutatási adatok szerint az
amerikai, nyugat-európai és ázsiai funkcionális
élelmiszerpiac mai értéke meghaladja a 72
milliárd amerikai dollárt, de az összeg 2012-ig
évente 5,7 százalékkal nő majd. Az ázsiai
ígérkezik a leginkább fejlődő piacnak, de az
előrejelzés szerint az amerikai és nyugat-európai
piacokon is folytatódik a keresletnövekedés.
A felmérés arra is
felhívja a figyelmet, hogy a gyártóknak egyre
növekvő fogyasztói bizalomvesztéssel kell
szembenézniük. A vásárlók gyakran
úgy gondolják a funkcionális élelmiszerre
utaló csomagolás csak arra jó, hogy a korábban
olcsón árult jó minőségű terméket
prémium áron értékesítse a cég.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: áprilisban a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 5,0, az előző havit 2,0 százalékkal haladta meg
2025. áprilisban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint…
Tovább olvasom >Csökkent a FAO élelmiszerár-indexe májusban
Csökkent az élelmiszertermékek világpiaci árának referenciaértéke májusban az előző hónaphoz…
Tovább olvasom >Az euróövezetben nőtt a kiskereskedelmi forgalom áprilisban
Havi és éves összehasonlításban egyaránt nőtt a kiskereskedelmi forgalom az…
Tovább olvasom >