Egészségesen növekszik a funkcionális élelmiszerek piaca
A fogyasztók egyre szkeptikusabbak az ételek valós hatásával kapcsolatban.
Piackutatási adatok szerint az
amerikai, nyugat-európai és ázsiai funkcionális
élelmiszerpiac mai értéke meghaladja a 72
milliárd amerikai dollárt, de az összeg 2012-ig
évente 5,7 százalékkal nő majd. Az ázsiai
ígérkezik a leginkább fejlődő piacnak, de az
előrejelzés szerint az amerikai és nyugat-európai
piacokon is folytatódik a keresletnövekedés.
A felmérés arra is
felhívja a figyelmet, hogy a gyártóknak egyre
növekvő fogyasztói bizalomvesztéssel kell
szembenézniük. A vásárlók gyakran
úgy gondolják a funkcionális élelmiszerre
utaló csomagolás csak arra jó, hogy a korábban
olcsón árult jó minőségű terméket
prémium áron értékesítse a cég.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Országos fogyasztóvédelmi ellenőrzés indult a visszaváltási díjakról
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >KSH: júliusban az előző év azonos időszakához mérten 1,0 százalékkal mérséklődött, az előző hónaphoz képest 2,0 százalékkal bővült az ipari termelés
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Németországban gyorsult az infláció augusztusban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >