Egészségesen növekszik a funkcionális élelmiszerek piaca
A fogyasztók egyre szkeptikusabbak az ételek valós hatásával kapcsolatban.
Piackutatási adatok szerint az
amerikai, nyugat-európai és ázsiai funkcionális
élelmiszerpiac mai értéke meghaladja a 72
milliárd amerikai dollárt, de az összeg 2012-ig
évente 5,7 százalékkal nő majd. Az ázsiai
ígérkezik a leginkább fejlődő piacnak, de az
előrejelzés szerint az amerikai és nyugat-európai
piacokon is folytatódik a keresletnövekedés.
A felmérés arra is
felhívja a figyelmet, hogy a gyártóknak egyre
növekvő fogyasztói bizalomvesztéssel kell
szembenézniük. A vásárlók gyakran
úgy gondolják a funkcionális élelmiszerre
utaló csomagolás csak arra jó, hogy a korábban
olcsón árult jó minőségű terméket
prémium áron értékesítse a cég.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Amitől a terméket a kosárba helyezzük – kutatás
A PwC és a Publicis Groupe Hungary legújabb közös kutatása…
Tovább olvasom >Korhatár alá került az energiaital: amit minden boltosnak tudnia kell
Június 11-től életbe lépett az energiaitalok árusítására vonatkozó új szabályozás:…
Tovább olvasom >Háztartási és higiénés termékek ára is nyomon követhető az Árfigyelőben
Újabb 42 termékkategóriával bővült a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett,…
Tovább olvasom >