Egészséges fogak és fogíny csupán négy hét alatt

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 12. 18. 10:45

Fogínyproblémáktól nagyon sokan szenvednek és többségük talán nem is tudja, hogy a krónikus fogínygyulladás nem csak a fogakra van hatással, hanem az egész szervezetre. 15 évnyi fejlesztés, 70 klinikai- és tudományos kutatás alapján a blend-a-med tudósai kifejlesztették a megoldást: a Blend-a-med Pro-Expert Clinic Gum Protection fogkrémet, amely tartalmazza az új, innovatív Stannous Complex formulát. Ez biztosítja a legmagasabb szintű védelmet a lepedékben található baktériumok ellen – ami a fogínyproblémák legfőbb oka – és segít csökkenteni az fogínyproblémákat mindössze négy hét alatt.

A napi szájápolásban legtöbben a fogaink állapotára koncentrálunk. Arra figyelünk, hogy egyenesek-e, fehérek-e, és hogy nem lyukasak-e. Nagyon kevesen szentelünk ugyanennyi figyelmet annak, ami a szánkban tartja a fogainkat: az ínyünknek. Pedig a fogíny az első védelmi vonalunk a szájban levő baktériumok ellen. Amikor figyelmen kívül és kezeletlenül hagyjuk az fogínybetegségeket, lehet, hogy hamarosan komoly fogproblémákat tapasztalunk, melyek az egész testünkre hatással lehetnek.

Mi a fogínybetegség?

A legtöbb ember nem tudja, hogy mik a fogínybetegség jelei. A fogmosás vagy fogselyem használatakor alkalmanként előforduló vérzés, az érzékeny fogak, a piros és megduzzadt íny vagy a rossz lehelet gyakran nem elég ok számunkra az aggódásra. A fenti tünetek kezelésének hiánya krónikus fogínygyulladáshoz vezethet, majd további súlyosabb problémákhoz úgy, mint fogínysorvadás, és tartós károsodás a fogmedercsontban, mely a fogak elvesztését eredményezheti.

Mi okoz fogínybetegséget?

A fogínybetegségek legfőbb okozói a lepedékben (plakk) található baktériumok. A plakk egy színtelen, ragadós, baktériumokban gazdag filmréteg, amely a fog felszínén és az íny vonalában gyűlik össze. Ha nem távolítjuk el rendszeresen fogkefével és fogselyemmel, akkor fogkővé alakul, amit csak fogorvosi rendelőben tudnak eltávolítani.

Áttörés a fogínybetegségek kezelésében: Stannous Complex

Az ón tulajdonságait a tudósok már 50 éve ismerik, de csak egy, a blend-a-med laboratóriumában végzett kutatásnak köszönhetően fedezték fel jótékony hatását a fog és fogíny ápolásában. A Stannous Complex innovatív formulája fluoridot, polifoszfátokat és megnövelt mennyiségű ónt tartalmaz. Ez a legfontosabb felfedezés a száj egészségének megőrzésében az első fluorid tartalmú fogkrém 1956-os megjelenése óta1. A Stannous Complex forradalmi technológiájával a blend-a-med tudósai megalkották a Pro-Expert Clinic Line Gum Protection-t, ami rendszeres használat esetén segít csökkenteni és megelőzni az ínyproblémákat.

A blend-a-med Pro-Expert Clinic termékcsalád variánsai:
· blend-a-med Pro Expert Clinic Gum Protection család – biztostja a fogíny védelmét (75 ml)
· blend-a-med Pro-Expert Clinic Sensitivity Shield család – gyors fájdalomcsillapítást, megkönnyebbülést hoz a túlérzékeny fogaknak (75 ml)
· blend-a-med Pro-Expert Clinic Enamel Regeneration család – segít regenerálni a fogzománcot, és véd a szájban található savak ellen (75 ml)

A fogkrémek mellé kiegészítő védelmet nyújt az Oral-B több Pro-Expert Clinic termékcsalád:
· Oral-B Pro-Expert Clinic Line fogselyem– alapos tisztítást biztosító, friss menta ízű fogselyem érzékeny fogínyre
· Oral-B Pro-Expert Clinic Line szájvíz – segít megelőzni a fogérzékenységet a fogíny problémáinak csökkentésével, védi a fogzománcot, valamint 12 órás védelmet biztosít a lepedékek ellen. Bizonyítottan frissebb leheletet biztosít 12 órán át.
· Oral-B Pro-Expert Clinic Line Pro-Flex fogkefe – kíméletes az ínyhez, rugalmas oldalai alkalmazkodnak a fogak és az íny egyedi formájához, a speciális Criss Cross sörték pedig biztosítják a lepedéket eltávolítását

Kapcsolódó cikkeink