Egészségcseppek – kávé, I.
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
Egy Oaklandi kutatóintézet tanulmánya szerint a kávéfogyasztás részben kompenzálja az alkohol májroncsoló hatásait. A 125 ezer ember vizsgálata után megfogalmazódott anyag azt állítja, hogy napi egy csésze kávé 20 százalékkal csökkenti az alkoholos cirrhosis veszélyét, és az adag növelése tovább redukálja e májbetegség rizikóját.
A krónikus, többnyire alkohol-fogyasztással összefüggő májbetegségek kialakulásának veszélyét csökkenti a rendszeres kávéfogyasztás, állítja az American Gastroenterological Association egyik tanulmánya.
A Liverpooli Egyetem kutatása szerint a kávéban található hatóanyagok csökkentik a túlzott alkoholfogyasztással összefüggő hasnyálmirigy-gyulladás kockázatát.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Eladták a Hot Ones-t gyártó First We Feast stúdiót – Soros György cége is az új tulajdonosok között
A Buzzfeed 82,5 millió dollárért (több mint 32 milliárd forintért)…
Tovább olvasom >Kemény leánybúcsúk kelléke – A nap videója
És még a mixer is cifrázza! A videóért katt a…
Tovább olvasom >