Egészségcseppek – kávé, I.
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
Egy Oaklandi kutatóintézet tanulmánya szerint a kávéfogyasztás részben kompenzálja az alkohol májroncsoló hatásait. A 125 ezer ember vizsgálata után megfogalmazódott anyag azt állítja, hogy napi egy csésze kávé 20 százalékkal csökkenti az alkoholos cirrhosis veszélyét, és az adag növelése tovább redukálja e májbetegség rizikóját.
A krónikus, többnyire alkohol-fogyasztással összefüggő májbetegségek kialakulásának veszélyét csökkenti a rendszeres kávéfogyasztás, állítja az American Gastroenterological Association egyik tanulmánya.
A Liverpooli Egyetem kutatása szerint a kávéban található hatóanyagok csökkentik a túlzott alkoholfogyasztással összefüggő hasnyálmirigy-gyulladás kockázatát.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Mi a bioélelmiszerek realitása a közétkeztetésben?
A Magyar Biokultúra Szövetség a bioélelmiszerek közétkeztetésbe kerüléséért indított aláírásgyűjtése…
Tovább olvasom >Budapest éjszakai élete fordulóponthoz ért: tömegturizmus helyett minőségi újragondolásra van szükség
A hajdani pezsgő budapesti éjszakai élet mára látványosan megkopott –…
Tovább olvasom >A szlovének több mint fele Horvátországban nyaralna az idén
A szlovének 71 százaléka tervez nyaralást az idén, és a…
Tovább olvasom >