Egészségcseppek – kávé, I.
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
Egy Oaklandi kutatóintézet tanulmánya szerint a kávéfogyasztás részben kompenzálja az alkohol májroncsoló hatásait. A 125 ezer ember vizsgálata után megfogalmazódott anyag azt állítja, hogy napi egy csésze kávé 20 százalékkal csökkenti az alkoholos cirrhosis veszélyét, és az adag növelése tovább redukálja e májbetegség rizikóját.
A krónikus, többnyire alkohol-fogyasztással összefüggő májbetegségek kialakulásának veszélyét csökkenti a rendszeres kávéfogyasztás, állítja az American Gastroenterological Association egyik tanulmánya.
A Liverpooli Egyetem kutatása szerint a kávéban található hatóanyagok csökkentik a túlzott alkoholfogyasztással összefüggő hasnyálmirigy-gyulladás kockázatát.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB oldalán találtuk, és persze…
Tovább olvasom >