Egészségcseppek – kávé, I.
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
Egy Oaklandi kutatóintézet tanulmánya szerint a kávéfogyasztás részben kompenzálja az alkohol májroncsoló hatásait. A 125 ezer ember vizsgálata után megfogalmazódott anyag azt állítja, hogy napi egy csésze kávé 20 százalékkal csökkenti az alkoholos cirrhosis veszélyét, és az adag növelése tovább redukálja e májbetegség rizikóját.
A krónikus, többnyire alkohol-fogyasztással összefüggő májbetegségek kialakulásának veszélyét csökkenti a rendszeres kávéfogyasztás, állítja az American Gastroenterological Association egyik tanulmánya.
A Liverpooli Egyetem kutatása szerint a kávéban található hatóanyagok csökkentik a túlzott alkoholfogyasztással összefüggő hasnyálmirigy-gyulladás kockázatát.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Megújult turisztikai képzést indít a Visit Hungary és a Magyar Turizmus Akadémia
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A svédasztalos menzák biztonságos üzemeltetésére figyelmeztet a Nébih
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Lezárult az E-bike Program 2025 pályázati szakasza
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >