Egészségcseppek – kávé, I.
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
Egy Oaklandi kutatóintézet tanulmánya szerint a kávéfogyasztás részben kompenzálja az alkohol májroncsoló hatásait. A 125 ezer ember vizsgálata után megfogalmazódott anyag azt állítja, hogy napi egy csésze kávé 20 százalékkal csökkenti az alkoholos cirrhosis veszélyét, és az adag növelése tovább redukálja e májbetegség rizikóját.
A krónikus, többnyire alkohol-fogyasztással összefüggő májbetegségek kialakulásának veszélyét csökkenti a rendszeres kávéfogyasztás, állítja az American Gastroenterological Association egyik tanulmánya.
A Liverpooli Egyetem kutatása szerint a kávéban található hatóanyagok csökkentik a túlzott alkoholfogyasztással összefüggő hasnyálmirigy-gyulladás kockázatát.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Balatoni Turizmus Szövetség: kiemelkedő forgalomnövekedést hozhat a húsvéti hosszú hétvége a Balaton régióban
A szállodák előfoglalási adatai szerint a Balaton régió turizmusában kiemelkedő…
Tovább olvasom >Ma is megbéníthatja az európai turizmust egy vulkán?
Tizenöt évvel az izlandi Eyjafjallajökull vulkán 2010-es kitörése után, amely…
Tovább olvasom >Addikció – A nap képe
Mosd ki a szádat szappannal – büntették sokévtizede a csúnyán…
Tovább olvasom >