Egészségcseppek – Harc az öregedés ellen
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
A melatoninban gazdag táplálkozás késlelteti az öregedést egy spanyol kutatóintézet tanulmánya szerint. A melatonin kis mennyiségben megtalálható néhány gyümölcsben illetve zöldségben, így például a hagymában, cseresznyében, banánban, gabonapelyhekben, a rizsben, és néhány fűszernövényben, így a mentában, a citromfűben, a zsályában, a kakukkfűben, valamint megtalálható a vörösborban is.
Amerikai szívkutatók szerint az alacsonykalóriás étrend segít elodázni a szív öregedését. A tanulmány arra is felhívja a figyelmet, hogy ez a jelenség akkor érvényesül, ha az alacsony kalóriabevitel egyúttal kiegyensúlyozott étrenddel párosulva valósul meg.
A concord szőlő levének fogyasztása kiváló hatással van az agy rövidtávú memóriájának erősítésére, fiatalon tartására. A szőlőlé egy amerikai kutatás szerint az öregedéssel egyre gyengülő neuro-motorikus képességeket javítja jelentősen.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az év elején tovább erősödött a turizmus – ágazati kitekintő
2025 januárjában egymillió vendég érkezett a turisztikai szálláshelyekre, ahol közel…
Tovább olvasom >Szallas.hu: a főváros mellett Eger, Szeged és Pécs vonzotta a legtöbb vendéget télen
A főváros mellett Eger, Szeged és Pécs vonzotta a legtöbb…
Tovább olvasom >NGM: a 2024-es rekordévet követően 2025-ben is hasít a turizmus, januárban 18 százalékkal több vendég érkezett a hazai szálláshelyekre
A hazai turizmus lendületesen kezdte az évet: 2025 januárjában országszerte…
Tovább olvasom >