Egészségcseppek – Harc az öregedés ellen
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
A melatoninban gazdag táplálkozás késlelteti az öregedést egy spanyol kutatóintézet tanulmánya szerint. A melatonin kis mennyiségben megtalálható néhány gyümölcsben illetve zöldségben, így például a hagymában, cseresznyében, banánban, gabonapelyhekben, a rizsben, és néhány fűszernövényben, így a mentában, a citromfűben, a zsályában, a kakukkfűben, valamint megtalálható a vörösborban is.
Amerikai szívkutatók szerint az alacsonykalóriás étrend segít elodázni a szív öregedését. A tanulmány arra is felhívja a figyelmet, hogy ez a jelenség akkor érvényesül, ha az alacsony kalóriabevitel egyúttal kiegyensúlyozott étrenddel párosulva valósul meg.
A concord szőlő levének fogyasztása kiváló hatással van az agy rövidtávú memóriájának erősítésére, fiatalon tartására. A szőlőlé egy amerikai kutatás szerint az öregedéssel egyre gyengülő neuro-motorikus képességeket javítja jelentősen.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Visit Hungary: már több mint 10 millió turista érkezett az országba
Idén július 23-án lépte túl a vendégek száma a 10…
Tovább olvasom >Durva áremelkedés jöhet: akár 1000 forinttal is drágulhat egy doboz cigaretta
Komoly drágulás fenyegeti a dohányosokat Magyarországon: az Európai Bizottság új…
Tovább olvasom >