Egészségcseppek – Harc az öregedés ellen
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
A melatoninban gazdag táplálkozás késlelteti az öregedést egy spanyol kutatóintézet tanulmánya szerint. A melatonin kis mennyiségben megtalálható néhány gyümölcsben illetve zöldségben, így például a hagymában, cseresznyében, banánban, gabonapelyhekben, a rizsben, és néhány fűszernövényben, így a mentában, a citromfűben, a zsályában, a kakukkfűben, valamint megtalálható a vörösborban is.
Amerikai szívkutatók szerint az alacsonykalóriás étrend segít elodázni a szív öregedését. A tanulmány arra is felhívja a figyelmet, hogy ez a jelenség akkor érvényesül, ha az alacsony kalóriabevitel egyúttal kiegyensúlyozott étrenddel párosulva valósul meg.
A concord szőlő levének fogyasztása kiváló hatással van az agy rövidtávú memóriájának erősítésére, fiatalon tartására. A szőlőlé egy amerikai kutatás szerint az öregedéssel egyre gyengülő neuro-motorikus képességeket javítja jelentősen.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az ételárus nehéz kenyere – A nap videója
A film információi szerint 10 dollárcent egy adag ebből az…
Tovább olvasom >„Kényelmi” tálca – A nap képe
A hirtelen mozdulatok sem okozhatnak kárt a Couch Drink +…
Tovább olvasom >