Egészségcseppek – Citrusfélék
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
A citrusféle gyümölcsökből készült italok segíthetnek megelőzni a csontritkulást. A korosodással sokszor együtt járó betegség következtében a csontok könnyebben törnek és nehezebben forrnak össze. A különböző citruslevek egy texasi kutatás szerint segítenek későbbre kitolni a betegség jelentkezését.
A grapefruit napi fogyasztása segít minimalizálni a szívbetegségek kialakulásának veszélyét, erre a következtetésre jutott a Hebrew University School of Pharmacy egyik kutatócsoportja.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Fiatalok az agrár-élelmezési szektorban a FAO kutatása szerint
„A fiatalok helyzete az agrár-élelmezési rendszerekben” címmel tette közzé ma az…
Tovább olvasom >Egyre többen választják idén a Balatont Horvátország helyett – de nem dőlhetnek hátra a vendéglátósok
Bár erős forgalommal kecsegtet a 2025-ös nyári szezon a Balatonnál,…
Tovább olvasom >Szállodák a fenntarthatóságért
Becslések szerint a kereskedelemben keletkező élelmiszer-pazarlás 10%-áért a szállodák felelősek…
Tovább olvasom >