Egészségcseppek – Áfonya
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
Az áfonya segíthet megelőzni az Alzheimer kórt egy új-zélandi kutatócsoport szerint. A tanulmány rámutatott, hogy a gyümölcsfajta jótékony hatással van az idegsejtekre, amelyek így könnyebben állnak ellen az emlékezetvesztéssel járó halálos kórnak.
Az áfonya egészségmegőrző hatására hívja fel a figyelmet a New York Academy of Sciences tudóscsoportja. A kutatás szerint az áfonya segít megelőzni a gyomorfekélyt és a fogíny különböző betegségeit.
Az áfonya további jótékony egészségügyi hatásai és öregedésgátló jellemzői közé sorolhatjuk a szív-és érrendszeri betegségek és a rák kialakulási kockázatának jelentős csökkenését. Emellett az áfonya segít megőrizni az egészséges bőrt, és csökkenti a kor előrehaladtával kialakuló bőrhibákat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >Visit Hungary: már több mint 10 millió turista érkezett az országba
Idén július 23-án lépte túl a vendégek száma a 10…
Tovább olvasom >Durva áremelkedés jöhet: akár 1000 forinttal is drágulhat egy doboz cigaretta
Komoly drágulás fenyegeti a dohányosokat Magyarországon: az Európai Bizottság új…
Tovább olvasom >