Egészségcseppek – Áfonya
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
Az áfonya segíthet megelőzni az Alzheimer kórt egy új-zélandi kutatócsoport szerint. A tanulmány rámutatott, hogy a gyümölcsfajta jótékony hatással van az idegsejtekre, amelyek így könnyebben állnak ellen az emlékezetvesztéssel járó halálos kórnak.
Az áfonya egészségmegőrző hatására hívja fel a figyelmet a New York Academy of Sciences tudóscsoportja. A kutatás szerint az áfonya segít megelőzni a gyomorfekélyt és a fogíny különböző betegségeit.
Az áfonya további jótékony egészségügyi hatásai és öregedésgátló jellemzői közé sorolhatjuk a szív-és érrendszeri betegségek és a rák kialakulási kockázatának jelentős csökkenését. Emellett az áfonya segít megőrizni az egészséges bőrt, és csökkenti a kor előrehaladtával kialakuló bőrhibákat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Óriási eredmény: minden korábbinál több Michelin-elismerés a hazai éttermeknek és szállodáknak
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Budapest a Condé Nast Traveller toplistáján: a főváros a 19. helyen Európa legjobb városai között
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Marriott elindította szabadtéri fókuszú márkáját: Outdoor Collection by Marriott Bonvoy
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >