Egészségcseppek – Áfonya
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
Az áfonya segíthet megelőzni az Alzheimer kórt egy új-zélandi kutatócsoport szerint. A tanulmány rámutatott, hogy a gyümölcsfajta jótékony hatással van az idegsejtekre, amelyek így könnyebben állnak ellen az emlékezetvesztéssel járó halálos kórnak.
Az áfonya egészségmegőrző hatására hívja fel a figyelmet a New York Academy of Sciences tudóscsoportja. A kutatás szerint az áfonya segít megelőzni a gyomorfekélyt és a fogíny különböző betegségeit.
Az áfonya további jótékony egészségügyi hatásai és öregedésgátló jellemzői közé sorolhatjuk a szív-és érrendszeri betegségek és a rák kialakulási kockázatának jelentős csökkenését. Emellett az áfonya segít megőrizni az egészséges bőrt, és csökkenti a kor előrehaladtával kialakuló bőrhibákat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB oldalán találtuk, és persze…
Tovább olvasom >