Egészségcseppek – Áfonya
Sorozatunkban megmutatjuk, mi a jó (még) az evésben, ivásban…
Az áfonya segíthet megelőzni az Alzheimer kórt egy új-zélandi kutatócsoport szerint. A tanulmány rámutatott, hogy a gyümölcsfajta jótékony hatással van az idegsejtekre, amelyek így könnyebben állnak ellen az emlékezetvesztéssel járó halálos kórnak.
Az áfonya egészségmegőrző hatására hívja fel a figyelmet a New York Academy of Sciences tudóscsoportja. A kutatás szerint az áfonya segít megelőzni a gyomorfekélyt és a fogíny különböző betegségeit.
Az áfonya további jótékony egészségügyi hatásai és öregedésgátló jellemzői közé sorolhatjuk a szív-és érrendszeri betegségek és a rák kialakulási kockázatának jelentős csökkenését. Emellett az áfonya segít megőrizni az egészséges bőrt, és csökkenti a kor előrehaladtával kialakuló bőrhibákat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Még a Mikulás hazájából is érkeznek kürtöskalácsot enni – rekordévet hozhat az ünnepi szezon Budapesten
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >NKFH: több mint 15 millió forint kártalanítás járt a légiutasoknak
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Walmart vadorzói – A nap képe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >


