Egészségbarát éttermek

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 09. 22. 08:00

Több mint egy éve csatlakoztak az első üzletek az Egészségbarát étterem-rendszerhez, mégis egyaránt sok a vendéglátós és a vendég is, akik még nem hallottak a kezdeményezésről.Nem csak Budapesten, de minden megyeszékhelyen is működnek egészségbarát vendéglátóhelyek – Péterfia Éva projektvezető szerint eddig közel ezer szakmai érdeklődőt regisztráltak.

A csatlakozott éttermekben nem lehet dohányozni, az asztalon nincs só, csak külön kérésre visznek a vendégnek. A folyadékbevitel fontossága miatt egy kancsó vizet helyeznek a vendég elé, és az étlapokon az étel kalóriatartalma is szerepel. Az étel neve alatt azt is elolvashatja az érdeklődő, hogy az adott kalóriamennyiséget mennyi sétával, futással, úszással és kerékpározással tudja elégetni egy 70 kilogrammos személy.

Kapcsolódó cikkeink