Egészségbarát éttermek
Több mint egy éve csatlakoztak az első üzletek az Egészségbarát étterem-rendszerhez, mégis egyaránt sok a vendéglátós és a vendég is, akik még nem hallottak a kezdeményezésről.Nem csak Budapesten, de minden megyeszékhelyen is működnek egészségbarát vendéglátóhelyek – Péterfia Éva projektvezető szerint eddig közel ezer szakmai érdeklődőt regisztráltak.
A csatlakozott éttermekben nem lehet dohányozni, az asztalon nincs só, csak külön kérésre visznek a vendégnek. A folyadékbevitel fontossága miatt egy kancsó vizet helyeznek a vendég elé, és az étlapokon az étel kalóriatartalma is szerepel. Az étel neve alatt azt is elolvashatja az érdeklődő, hogy az adott kalóriamennyiséget mennyi sétával, futással, úszással és kerékpározással tudja elégetni egy 70 kilogrammos személy.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Drágul a strandbüfé: már 4289 forint az átlagos „strandkombó” ára a Balatonnál
Mennyibe kerül egy lángos a Balatonnál? 2025 nyarára tovább nőttek…
Tovább olvasom >Tajvan 5 legizgalmasabb desszertje 2025-ben – A nap videója
Adnak a látványra, az biztos! A videóért katt a képre!…
Tovább olvasom >Top 10-es listán a legjobb túrógombóc lelőhelyek
Van egy étel, ami generációkon átívelő kedvenc, egyszerre idézi a…
Tovább olvasom >