Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj Budapesten
Tizennyolc egri és tizenöt szekszárdi pincészet bikavérei mutatják meg a történelmi borfajta mai arcát az Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj elnevezésű kóstolón pénteken a Corinthia Hotel Budapest báltermében.
A tokaji aszú után nagy valószínűséggel a bikavér a második legismertebb magyar borfajta a világban; népszerűségét annak is köszönheti, hogy ételek széles körével párosítható – emlékeztet a szervezők által az MTI-hez eljuttatott közlemény.
Bikavért csak két magyarországi borvidéken, Egerben és Szekszárdon lehet készíteni. Noha a termőtájak adottságai és részben a készítési előírások is eltérnek egymástól, abban osztozik az egri és a szekszárdi bikavér, hogy legalább négyféle szőlőfajtából készül, és több, egymásra épülő minőségi kategóriában jelenik meg.
A bortípus presztízsének emelésén sokat dolgoznak mindkét borvidék vezető termelői, akik hisznek ebben a történelmi borkategóriában, és úgy vélik, hogy ez a kékfrankosra épülő, komoly, de mégsem túl nehéz vörösbor megfelel a mai kor fogyasztói igényeinek – hangsúlyozzák a Bikavér Párbaj szervezői.
Az évről évre alakuló munka eredményét az egriek és a szekszárdiak idén is közösen mutatják be a fővárosban, az Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj kóstolóján, melynek során ebben az évben már harminchárom egri és szekszárdi pince különböző évjáratú bikavéreit hasonlíthatják össze a látogatók.
A kiállítók teljes listáját és a belépőjegyekkel kapcsolatos információkat a www.bikaver-parbaj.hu honlapon találhatják meg az érdeklődők. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Borpromóciós támogatás segíti a hazai termelők piacra jutását
Hamarosan indul a hazai borok bel- és külföldi népszerűsítését segítő…
Tovább olvasom >A mostani fejlesztések évtizedekre meghatározhatják a borászat jövőjét
A magyar borászat jövőjét évtizedekre meghatározhatják a mostani fejlesztések, a…
Tovább olvasom >Furmint Február Nagy Kóstoló több mint nyolcvan borászattal
Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával…
Tovább olvasom >További cikkeink
Újra növekedési pályán az európai bio piac, Magyarország az öko területaránnyal a globális mezőny első negyedébe került
Elérhetőek a legfrissebb statisztikai adatok az ökológiai gazdálkodás globális fejlődéséről.…
Tovább olvasom >Trade marketing, az elengedhetetlen
Ha Valentin-nap, akkor „Szerelmem a trade marketing konferencia” immár 22…
Tovább olvasom >Furmint Február Nagy Kóstoló több mint nyolcvan borászattal
Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával…
Tovább olvasom >