EDUTime-konferencia húsbavágó témákról

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 04. 05. 10:43

A védjegyhasználó cégek képviselői nagy érdeklődéssel fogadták a Magyar Termék Nonprofit Kft. új rendezvényét, az EDUTime konferenciát. A Budapesten megtartott esemény fókuszában húsbavágó, gyártót, kereskedőt és fogyasztót egyaránt érintő aktuális kérdések álltak.

Pogátsa Zoltán közgazdász globális gazdasági helyzetelemzésébe ágyazva boncolgatta a hazai fejlődési lehetőségeket, és adott inflá­ciós prognózist.

Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője a mezőgazdasági kkv-k exportesélyeit támogató agrárkormányzati intézkedéseket ismertette.

A kerekasztal-beszélgetésben pedig dr. Ökrös Oszkár, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára; Hollósi Dávid, az MKB és a Takarékbank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletág ügyvezető igazgatója, Antal Csaba, a Pek-Snack Kft. ügyvezetője, valamint Szebeni Zoltán, az Abonett Kft. ügyvezetője olyan gyakorlati témákról mondták el véleményüket, mint például hogyan változhat a forint árfolyama; mikor csökkenhetnek a hitelkamatok; lendületet vehetnek-e ismét a lakossági költések; de szó volt a kormányzat által februárban indított Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramról (BGH) és az exportpiacokról is. //

A cikk a Trade magazin 2023/4. lapszámában olvasható.

Kapcsolódó cikkeink