EDUTime-konferencia húsbavágó témákról
A védjegyhasználó cégek képviselői nagy érdeklődéssel fogadták a Magyar Termék Nonprofit Kft. új rendezvényét, az EDUTime konferenciát. A Budapesten megtartott esemény fókuszában húsbavágó, gyártót, kereskedőt és fogyasztót egyaránt érintő aktuális kérdések álltak.
Pogátsa Zoltán közgazdász globális gazdasági helyzetelemzésébe ágyazva boncolgatta a hazai fejlődési lehetőségeket, és adott inflációs prognózist.
Ondré Péter, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője a mezőgazdasági kkv-k exportesélyeit támogató agrárkormányzati intézkedéseket ismertette.
A kerekasztal-beszélgetésben pedig dr. Ökrös Oszkár, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára; Hollósi Dávid, az MKB és a Takarékbank Agrár- és Élelmiszeripari Üzletág ügyvezető igazgatója, Antal Csaba, a Pek-Snack Kft. ügyvezetője, valamint Szebeni Zoltán, az Abonett Kft. ügyvezetője olyan gyakorlati témákról mondták el véleményüket, mint például hogyan változhat a forint árfolyama; mikor csökkenhetnek a hitelkamatok; lendületet vehetnek-e ismét a lakossági költések; de szó volt a kormányzat által februárban indított Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramról (BGH) és az exportpiacokról is. //
A cikk a Trade magazin 2023/4. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
Visszajönnek a klasszikus pálinkaízek
2024 igazán jó évnek számított a gyümölcsök tekintetében az Alföldön,…
Tovább olvasom >Erősödik a hazai élelmiszeripar – Újabb 5 milliárd forint támogatás feldolgozó üzemek fejlesztésére
Az Agrárminisztérium elkötelezett a hazai, minőségi élelmiszert előállító vállalkozások segítése…
Tovább olvasom >Óriási lehetőségek előtt a magyar élelmiszergyártók a Balkán-félszigeten
A Balkán-félsziget egyre fontosabb szerepet tölt be az európai élelmiszer-kereskedelemben,…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Vandemoortele vásárolja meg a Bunge európai margarin üzletágát
A belga Vandemoortele élelmiszeripari vállalat megvásárolja az amerikai Bunge európai…
Tovább olvasom >Közös versenyen keresi Németországban a ProVeg és a Lidl a legjobb sajtalternatívákat
A Lidl Németország és a ProVeg Incubator együtt igyekeznek az…
Tovább olvasom >Hatékony öregedésgátlónak ígérkezik a rizsbor előállításának mellékterméke
Fülöp-szigeteki kutatók felfedezték, hogy a hagyományos rizsbor, a tapuy fermentálása…
Tovább olvasom >