Éder Tamás: Tartós megoldást nem jelent a hentesboltoknak nyújtott segítség
Édes Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségnek elnöke szerint komoly problémát jelent, hogy az infláció miatt Csökkent a kereslet a húsra, közben azonban nőttek a hentesüzletek költségei. Ezt a komoly problémát nem oldja meg teljesen a kis hentesüzleteknek nyújtott állami segítség.
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2023/01/pexels-gonzalo-guzman-3997609.jpg)
2023 már jobb év lehet
„Érzékelünk az elmúlt időszakban a fogyasztók részéről némi keresletcsökkenést is a húsok iránt, ami nyilván megjelenik a hentesek forgalmában is. Összességében azt gondoljuk, hogy valóban rendkívül nehéz helyzetben vannak. Az állami támogatás ez a túléléshez elég lehet, aztán abban lehet bízni, hogy valamennyire konszolidálódik a helyzet és javul a piaci környezet, de tartós megoldást ez nem jelent”
– mondta az elnök az InfoStartnak.
Az elmúlt másfél év évet rendkívül zivataros időként jellemezte az elnök a húsipari vállalatok számára.
„A legfontosabb alapanyagok nagyon megdrágultak, az élősertés ára egy év alatt 70-80 százalékkal nőtt,
a munkabérek mellett, az energiaárak is megugrottak”
– sorolta a nehézség okait Éder Tamás, hozzátéve, hogy épp ez a három a legfontosabb tényező a szektorban.
„Ezeknek a költségeknek a fogyasztói árakba történő beépítése nehéz folyamat”
– fűzte hozzá.
Az elnök kiegyensúlyozottabb évet remél, igaz, az európai és magyar húskereslet csökkenésére számítanak.
Kapcsolódó cikkeink
10-ből 6 cég áremelést tervez
Az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézet áprilisi féléves vállalati konjunktúravizsgálatának…
Tovább olvasom >Grillpraktikák a hangulatos nyáresti étkezéshez
A hangulatos nyáresti étkezések központi eleme a grillezés, ami egyszerre…
Tovább olvasom >NAK: Hús, hal, zöldség, vagy sajt – a grillrácson mind ízletesen elkészíthető
Javában tart a grillszezon, a boltokba kerülő grilltermékek jelentős része…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvette a Valeo Foods az Appalaches Nature-t
Megvásárolta a Valeo Foods Group a kanadai juharszirup-gyártó Appalaches Nature-t.…
Tovább olvasom >Franciaországban és Brazíliában növekszik, Európában küszködik a Carrefour
Az Európában meglehetős kihívást jelentő körülmények ellenére elégedett a Carrefour…
Tovább olvasom >Közel felére esett vissza az élelmiszer-ipari innovációk száma 2007 óta
A Mintel piackutató cég szerint a 2024 januárja és májusa…
Tovább olvasom >