Éder Tamás: Tartós megoldást nem jelent a hentesboltoknak nyújtott segítség
Édes Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségnek elnöke szerint komoly problémát jelent, hogy az infláció miatt Csökkent a kereslet a húsra, közben azonban nőttek a hentesüzletek költségei. Ezt a komoly problémát nem oldja meg teljesen a kis hentesüzleteknek nyújtott állami segítség.

2023 már jobb év lehet
Éder Tamás
elnök
FÉSZ„Érzékelünk az elmúlt időszakban a fogyasztók részéről némi keresletcsökkenést is a húsok iránt, ami nyilván megjelenik a hentesek forgalmában is. Összességében azt gondoljuk, hogy valóban rendkívül nehéz helyzetben vannak. Az állami támogatás ez a túléléshez elég lehet, aztán abban lehet bízni, hogy valamennyire konszolidálódik a helyzet és javul a piaci környezet, de tartós megoldást ez nem jelent”
– mondta az elnök az InfoStartnak.
Az elmúlt másfél év évet rendkívül zivataros időként jellemezte az elnök a húsipari vállalatok számára.
„A legfontosabb alapanyagok nagyon megdrágultak, az élősertés ára egy év alatt 70-80 százalékkal nőtt,
a munkabérek mellett, az energiaárak is megugrottak”
– sorolta a nehézség okait Éder Tamás, hozzátéve, hogy épp ez a három a legfontosabb tényező a szektorban.
„Ezeknek a költségeknek a fogyasztói árakba történő beépítése nehéz folyamat”
– fűzte hozzá.
Az elnök kiegyensúlyozottabb évet remél, igaz, az európai és magyar húskereslet csökkenésére számítanak.
Kapcsolódó cikkeink
Csak két uniós országban magasabb az infláció, mint Magyarországon
A Privátbankár Európai Inflációs Körképe hasonlította össze a márciusi és…
Tovább olvasom >Az euróövezetben 2,2 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak március után áprilisban is
Az euróövezet éves inflációs rátája áprilisban az előzetes becsléssel összhangban…
Tovább olvasom >Spanyolországban hathavi mélypontra lassult az infláció áprilisban
Spanyolországban a fogyasztói árak éves növekedése az előzetes becsléssel összhangban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az árréstop zökkenőmentes kivezetését segítő javaslatokat tesz az OKSZ
Az Országos Kereskedelmi Szövetség nemzetközi élelmiszer-kiskereskedelmi vállalkozásai a további bizonytalanság…
Tovább olvasom >Tavaly 20,9 millió hektoliter sört főztek a cseh sörgyárak
Tavaly 20,9 millió hektoliter sört főztek a csehországi sörgyárak, ami…
Tovább olvasom >Szőlő alapú gintermékeket fejlesztett ki a PTE és a Danubiana Kft.
Szőlő alapanyagú, aromavesztés nélküli új gintermékeket és gyártási technológiát fejlesztett…
Tovább olvasom >