E-szám mentes virslivel lépett piacra a Sága
A nagy hazai gyártók közül elsőként E-szám mentes virslit kínál a vásárlóknak a Sága Foods. A számos allergéntől is mentes Füstli Naturalhoz nem használnak E-számmal jelölt élelmiszer-adalékanyagot. A Sága ezen felül pulykaszalámival és pulykasnackkel belépett a szárazáruk piacára is.
A feldolgozott húskészítmények nagyüzemi gyártása során az élelmiszer-adalékanyagok – vagy a vásárlók által ismertebb nevükön az E-számmal jelölt anyagok – felhasználása szinte kikerülhetetlen. A mentes termékek iránti növekvő fogyasztói igény azonban arra ösztönözte a Ságát, hogy teljesen új utat keressen a termékfejlesztésben.
A szárnyashúsból készült késztermékek vezető hazai gyártója, a Sága Foods az elmúlt években egyre több allergénanyagtól tette mentessé sárvári üzemét és termékeit, fejlesztései során minél kevesebb élelmiszer-adalékanyag felhasználására törekszik. Ennek a folyamatnak eddigi legjelentősebb eredményeként 2019 őszén forgalomba került a Sága új, E-szám mentes Füstlije.
Az új E-szám mentes Füstli két változatban kapható: Füstli Natural bükkfán füstölt és Füstli Natural bükkfán füstölt, krémes Gouda sajttal. Az adalékanyagmentességen túl ez a két új termék szója- és gluténmentes is, a sajt nélkül készült termék ezenfelül laktózmentes. Mindezen mentességek mellett a termékek nagy előnye az, hogy ízben sem kell kompromisszumot kötnie a vásárlóknak, hiszen mindkét Füstli Natural valóban finom.
A Sága szakembereinek azokat a megoldásokat kellett újra gondolniuk, amelyeket az élelmiszeripar a biztonságos nagyüzemi élelmiszergyártás érdekében alkalmaz. Az E-számos élelmiszer-adalékanyagok teljes mellőzését a receptúrában, a hagyományos gyártástechnológia felülvizsgálatát, valamint annak többlépésben történő módosítását sikerült maradéktalanul megvalósítaniuk.
Bízunk abban, hogy ezek az új fejlesztéseink találkoznak a fogyasztók igényeivel, ezáltal kijelölik a Sága fő termékfejlesztési irányát az elkövetkező időszakra – mondta Muzsek András, a Sága vezérigazgatója, aki szerint a Ságára mindig is jellemző volt, hogy új termékeivel, innovációival a piac előtt jár. – Bebizonyítottuk, hogy nagyüzemben is lehet E-szám mentesen virslit gyártani. A Sága Foods készen áll arra, hogy más termékeinek is létrehozza az E-szám mentes változatát – jelentette ki a vezérigazgató.
Az E-szám mentes virslin kívül a Sága további újdonságot is kínál a vásárlóknak. A sárvári cég eddig nem forgalmazott szalámit, hamarosan azonban piacra lép pulyaszalámijával és -snack-jével. Az új termékekkel az a célja, hogy versenyre kelljen a nem szárnyashúsból készülő szalámikkal, kolbászokkal.
Kapcsolódó cikkeink
Erősödött az élő sertés exportja
A KSH adatai szerint Magyarország élősertés-kivitele 22,7 százalékkal 22,5 ezer…
Tovább olvasom >A magyar húsipar kihívásai és teljesítménye 2023-ban
A 2023-as év a magyar élelmiszeripar számára jelentős kihívásokkal telt,…
Tovább olvasom >A vágóüsző termelői ára emelkedett legnagyobb mértékben
Az AKI vágási statisztikai adatai szerint 2024 január–augusztusában a szarvasmarha…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új fejezet nyílt a Pizza Hut történetében: Magyarországi modell alapján újulhat meg az étteremlánc
Szeptember 12-én vágták át a szalagot Pécs legnépszerűbb sétálóutcájában, a…
Tovább olvasom >Már 150 millió darab palackot, üveget és alumínium dobozt váltottak vissza a Lidl áruházakban
Mérföldkőhöz érkezett az új visszaváltási rendszerben a Lidl Magyarország. A…
Tovább olvasom >Stílus újragondolva- megújult a Hungaria pezsgő!
Új, a stílust és az eleganciát még inkább hangsúlyozó külsővel…
Tovább olvasom >