E-kereskedelmi összefogás a COVID-19 elleni küzdelemben

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 04. 13. 11:24

Összefogásra buzdítja közösségét a Vatera és a Meska.hu. Az online piacterek közös adományozási akciójukban az oldalak felhasználói ingyen felajánlhatják a rászorulóknak a veszélyhelyzet alatt hasznosnak bizonyuló termékeiket.

A gyűjtés keretében várnak többek között fertőtlenítő szereket, saját készítésű szájmaszkokat, tartós élelmiszereket vagy digitális oktatáshoz igénybe vehető eszközöket. Az összegyűjtött adományokat a Foxpost ingyenesen juttatja el a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz, innen kerülnek a rászorulókhoz.

„Fizikailag távolságot kell tartanunk most embertársainktól, az összefogásra azonban minden eddiginél nagyobb szükség van. A jelenlegi helyzetben sokaknak nincs lehetősége arra, hogy beszerezzék a megfelelő eszközöket a vírus elleni védekezéshez, illetve alapvető, a mindennapokhoz, például tanuláshoz szükséges tárgyak sem állnak rendelkezésükre. Közvetítésünkkel a két piactér felhasználói egyszerűen, és a Foxpost közreműködésének köszönhetően biztonságosan tudnak segítséget nyújtani a rászorulóknak” – mondta Szanitter Áron, a Vatera vezetője.

A Vatera ezenfelül tárgyi eszközökkel segíti a Szent László Kórházat a koronavírus elleni küzdelemben 600 000 forint értékben. Az igények előzetes felmérése és egyeztetése után orvostechnikai berendezéseket adományoznak az intézmény infektológiai osztályának, illetve házon belül is gyűjtést indítottak a saját alkalmazottak körében az osztály részére.

Kapcsolódó cikkeink