E-kamionokba ruház a Carlsberg Svédországban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 08. 24. 10:07

Fenntartható szállítási megoldásba invesztál a Carlsberg Dél- és Nyugat-Svédországban az Einride fuvarozó vállalattal a sörgyár zéró kibocsátás elérésére irányuló célja elérése érdekében.

A Carlsberg svédországi leányvállalata elektromos teherautókat vezet be a falkenbergi sörgyár, a ramlöszai vízmű és a göteborgi, malmöi és helsingborgi átrakó terminálok közötti italszállításban.

2024 őszétől kezdve nyolc e-kamion fog közlekedni ezeken a svédországi útvonalakon, nyolc darab, egyenként 51 raklaphelyes pótkocsival.

Az Einride stratégiai helyszíneken, többek között a falkenbergi sörgyárban és a ramlöszai vízműben töltőket telepít a teherautók be- és kirakodás közbeni töltésére.

Fenntartható teherszállítás

Az elektromos kamion-flottát az Einride Saga mobilitási platform fogja üzemeltetni, tervezni, optimalizálni és felügyelni – közölte a sörgyár.

Az Einride-dal való kibővített partnerség várhatóan segít a Carlsberg Sverige-nek abban, hogy öt év alatt mintegy 7 650 000 fuvarkilométert villamosíthasson.

Ez az Einride adatai szerint a dízelüzemű teherautókhoz képest közel 12 300 tonna CO2-kibocsátás megtakarításával, vagy 428 dízelüzemű, egy éven át napi 200 kilométert megtevő személygépkocsi utakról történő kivonásával egyenértékű.

Amióta az Einride segítségével áttért az elektromos szállításra, a Carlsberg Sverige-nek sikerült közel 95%-kal csökkentenie a szállításhoz kapcsolódó kibocsátást a korábban dízelüzemű járművekkel bejárt útvonalakhoz képest – jegyezte meg a sörgyár.

ESM

 

Kapcsolódó cikkeink