Dűlőfutás a villányi borvidéken

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 04. 21. 11:15

Harmadszor rendeznek dűlőfutást a villányi borvidék szőlőültetvényei között április 29-én: a Palkonyáról induló rendhagyó sporteseményen résztvevők idén is 9,9 és 19 kilométeres táv közül választhatnak, a nevezőket gasztronómiai programok és finom borok is várják.

villany

Rechnitzer Szilvia szervező az MTI-nek elmondta: a helyi borászok támogatásával megvalósuló kezdeményezésen tavaly mintegy 360 futó vett részt, idén pedig rekordszámú – több mint 450 – versenyző regisztrált.
A borrégió északi peremén fekvő településről induló versenyen a több száz méteres szintkülönbség leküzdése is fokozza a kihívást – fűzte hozzá.
Rechnitzer Szilvia szerint az esemény remek alkalmat kínál a többi között a villányi dűlők, a Szent Bertalan kápolna, a Vylyan pincészet szőlőligetei és az országos kéktúra egy-egy szakaszának megismerésére.
A futás mellett számos szórakoztató és gasztronómiai program, illetve nyitott pincék is várják a versenyzőket, a szurkolókat és az érdeklődőket Palkonyán.
Felhívta a figyelmet arra is, hogy a nevezni helyszínen is lehet: minden résztvevő pólót, oklevelet és “egy esztétikus, különleges minőségű” befutóérmet kap; a gyerekeket pedig ügyességi kötélpark is várja.
A részletekről a www.dulofutas.hu oldalon lehet tájékozódni. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink