Dűlőfutás a villányi borvidéken
Harmadszor rendeznek dűlőfutást a villányi borvidék szőlőültetvényei között április 29-én: a Palkonyáról induló rendhagyó sporteseményen résztvevők idén is 9,9 és 19 kilométeres táv közül választhatnak, a nevezőket gasztronómiai programok és finom borok is várják.
Rechnitzer Szilvia szervező az MTI-nek elmondta: a helyi borászok támogatásával megvalósuló kezdeményezésen tavaly mintegy 360 futó vett részt, idén pedig rekordszámú – több mint 450 – versenyző regisztrált.
A borrégió északi peremén fekvő településről induló versenyen a több száz méteres szintkülönbség leküzdése is fokozza a kihívást – fűzte hozzá.
Rechnitzer Szilvia szerint az esemény remek alkalmat kínál a többi között a villányi dűlők, a Szent Bertalan kápolna, a Vylyan pincészet szőlőligetei és az országos kéktúra egy-egy szakaszának megismerésére.
A futás mellett számos szórakoztató és gasztronómiai program, illetve nyitott pincék is várják a versenyzőket, a szurkolókat és az érdeklődőket Palkonyán.
Felhívta a figyelmet arra is, hogy a nevezni helyszínen is lehet: minden résztvevő pólót, oklevelet és „egy esztétikus, különleges minőségű” befutóérmet kap; a gyerekeket pedig ügyességi kötélpark is várja.
A részletekről a www.dulofutas.hu oldalon lehet tájékozódni. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Új korszakba lép a Csányi Pincészet
A Villányi borvidék legnagyobb, évszázadokra visszanyúló hagyományokkal rendelkező pincészete, a…
Tovább olvasom >Bezár a Michelin által ajánlott Laurel Étterem Budapesten
Öt év működés után bezár a Laurel Budapest, a Michelin…
Tovább olvasom >A Decathlon hasít, miközben a versenytársak nehéz helyzetben vannak
A sportláncok versenyében a Decathlon Magyarországon kiemelkedő eredményeket mutat fel,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >