Düböröghet a növényi húsok piaca a járvány után
Egy elemzés szerint jelentős eladási növekedés várható a növényi alapú húsok piacán a járványt követően.
Andy Coyne, a GlobalData Food munkatársa komoly növekedést észlelt a növényi alapú fehérjék eladását illetően Kínában, ahonnan a vírus származik, és ahol az ipar már kezd visszatérni a normál kerékvágásba.
„Az élelmiszeripar Kínára fókuszál mostantól, hiszen ez az az ország, amely a leghamarabb kikeveredett a járványból”, mondja Coyne. Az amerikai alternatív húscég, a Beyond Meat nemrég indult el Kínában is a Starbucks láncán keresztül, a KFC pedig húsmentes „csirke”-termékeket kínál, amelyeket az agro-élelmiszercég, a Cargill állít elő.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Megnyitott a SIAL China, hazánk is bemutatkozik
Prémium élelmiszerek és különlegességek is megjelennek az Agrármarketing Centrum közösségi…
Tovább olvasom >Az Agrárkamara az általános iskolások számára idén is szervez pályaorientációs táborokat
Az agrárszakmák népszerűsítése érdekében idén is ingyenes pályaorientációs táborokat szervez…
Tovább olvasom >Agrárminisztérium: Kína magyar szakemberekkel fejlesztené borászati szektorát
Kína magyar szakemberekkel fejlesztené borászati szektorát – ismertette az Agárminisztérium…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csökken a kereskedelem jövedelmezősége – érdemi forrásokat nyit meg a kormány
Május 28-án tartották a Laurel Számítástechnikai Kft. sorrendben 12. Retail…
Tovább olvasom >5500 szépségrajongóval telt meg az MVM Dome
Minden korábbinál nagyobb érdeklődés mellett zajlott le május 23–24. között…
Tovább olvasom >Sikerrel zárult a III. REL Szervezők Napja
Magyarország élen jár a rövid ellátási láncok támogatásában – hangzott…
Tovább olvasom >