Düböröghet a növényi húsok piaca a járvány után
Egy elemzés szerint jelentős eladási növekedés várható a növényi alapú húsok piacán a járványt követően.
Andy Coyne, a GlobalData Food munkatársa komoly növekedést észlelt a növényi alapú fehérjék eladását illetően Kínában, ahonnan a vírus származik, és ahol az ipar már kezd visszatérni a normál kerékvágásba.
„Az élelmiszeripar Kínára fókuszál mostantól, hiszen ez az az ország, amely a leghamarabb kikeveredett a járványból”, mondja Coyne. Az amerikai alternatív húscég, a Beyond Meat nemrég indult el Kínában is a Starbucks láncán keresztül, a KFC pedig húsmentes „csirke”-termékeket kínál, amelyeket az agro-élelmiszercég, a Cargill állít elő.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
KSH: Az élelmiszeripar értékesítési árai 0,9 százalékkal emelkedtek
Szeptemberben az ipari termelői árak átlagosan 0,9 százalékkal magasabbak voltak…
Tovább olvasom >A magyar húsipar kihívásai és teljesítménye 2023-ban
A 2023-as év a magyar élelmiszeripar számára jelentős kihívásokkal telt,…
Tovább olvasom >Világpiaci kitekintés: gabonapiaci előrejelzés 2024 október
A FAO (Food and Agriculture Organization) legutóbbi, októberi előrejelzése alapján…
Tovább olvasom >További cikkeink
Egyre sikeresebb a Modern gyárak éjszakája rendezvénysorozat
A Modern gyárak éjszakája országos online és élő rendezvénysorozat egyre…
Tovább olvasom >Hatalmas vállalkozói érdeklődés mellett mutatkoztak be az új versenyképességet növelő uniós pályázatok a budapesti kamara tájékoztató fórumán
Több mint egy évtizedes kihagyás után budapesti cégek számára is…
Tovább olvasom >Jön a legizgalmasabb agrártechnológiai rendezvény
A mezőgazdaság újjászületése a generációk küzdelmeiben, globális agrárrobotikai forradalom, átjárás…
Tovább olvasom >