Düböröghet a növényi húsok piaca a járvány után
Egy elemzés szerint jelentős eladási növekedés várható a növényi alapú húsok piacán a járványt követően.
Andy Coyne, a GlobalData Food munkatársa komoly növekedést észlelt a növényi alapú fehérjék eladását illetően Kínában, ahonnan a vírus származik, és ahol az ipar már kezd visszatérni a normál kerékvágásba.
„Az élelmiszeripar Kínára fókuszál mostantól, hiszen ez az az ország, amely a leghamarabb kikeveredett a járványból”, mondja Coyne. Az amerikai alternatív húscég, a Beyond Meat nemrég indult el Kínában is a Starbucks láncán keresztül, a KFC pedig húsmentes „csirke”-termékeket kínál, amelyeket az agro-élelmiszercég, a Cargill állít elő.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
Új fejezet a magyar mezőgazdaság fejlődésében: 475 milliárd forint a fenntarthatóság és innováció jegyében
Magyarország KAP (Közös Agrárpolitika) stratégiai tervével összhangban új pályázati felhívások…
Tovább olvasom >KSH: az ipari termelés 1,8 százalékkal nőtt februárban, a legnagyobb mértékben az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártásában
2024 februárjában az ipari termelés volumene 1,8 százalékkal meghaladta az…
Tovább olvasom >Visszavett agresszív marketingstratégiájából a Temu
Az utóbbi hónapokban jelentős változások történtek a kínai Temu webáruház…
Tovább olvasom >További cikkeink
Százharmincnál több nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2024 versenyre
Százharminchárom nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2024 versenyre – mondta…
Tovább olvasom >Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)
Ma van a Logisztika Napja. Ilyenkor országhatáron innen és túl…
Tovább olvasom >Rozéfröccs és extra sok kedvezmény várja országszerte a bringásokat a hétvégén
Idén sem maradhat el a szezonnyitó kerékpárosbarát hétvége, amit április 20-21-ére…
Tovább olvasom >