Dubaj eltörli az alkoholtermékeket terhelő 30%-os adót

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 01. 11. 09:38

Dubaj felfüggesztette az alkoholra kivetett 30 százalékos adót, és eltörölte az alkoholtermékek vásárlásához korábban szükséges engedélyezési díjat is – közölte két jelentős kiskereskedő a közösségi médiában.

A lépés várhatóan tovább növeli a jelenleg is a világ leglátogatottabb városa, Dubaj vonzerejét a turisták és a külföldről ide költözők körében, akiket a más öbölmenti városokhoz képest itt liberálisabb életstílus vonz.

Médiaértesülések szerint a változások január 1-jén léptek életbe kísérleti jelleggel egy egyéves időszakra. Az alkoholadó felfüggesztésének az árakra gyakorolt hatása várhatóan csak idővel fog érvényesülni, mivel a készletek december 31., azaz a kormányzati bejelentés előtt kerültek megvásárlásra.

A 30 százalékos önkormányzati adó eltörlésével és az alkoholvásárláshoz szükséges engedély ingyenessé tételével minden eddiginél egyszerűbbé és olcsóbbá vált a kedvenc italok megvásárlása” – közölte az Instagramon az MMI, a két nagy dubaji alkoholkereskedő egyike, hozzátéve, hogy az árak az emirátusszerte működő üzleteiben tükrözik az adó eltörlését.

Egy másik kiskereskedő, az African+Eastern megerősítette, hogy az adó megszűnt, de az árakra továbbra is 5 százalékos hozzáadottérték-adó (áfa) vonatkozik.

ESM

Kapcsolódó cikkeink